La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya ha elegit Figueres per celebrar unes jornades al voltant dels temes sorgits en el debat del 30è aniversari d'aquest organisme. Les jornades tenen lloc aquests divendres i dissabte, 10 i 11 de març, i els punts de trobada són la seu del Servei Educatiu de l´Alt Empordà (divendres) i l'Escola Parc de les Aigües (dissabte).

El eixos temàtics són la transformació educativa, l'escenari dels Moviments de Renovació Pedagògica i com ha de ser el model educatiu.

Professionals de l'educació involucrats en els moviments de renovació pedagògica, vinguts de tota la geografia catalana, es reuneixen per analitzar les conclusions d'un debat commemoratiu, que es va fer el novembre del 2016. En aquella ocasió, tres representants de la renovació pedagògica, Joan Domènech, Cèsar Coll i Francina Martí, van expressar els seus punts de vista sobre la transformació educativa.

Ara, a Figueres, es posen sobre la taula els temes que es van tractar en el debat. En aquest sentit, Joan Domènech, Cèsar Coll i Francina Martí van buscar fórmules perquè l'educació avanci els pròxims trenta anys. Entre les idees que van sorgir, hi ha aquestes: calen polítiques que empoderin els centres educatius i facilitin el treball en xarxa, que s'elimini el currículum actual i que es creïn plans educatius territorials no ­obligatoris i donar estabilitat als equips directius.