La 14a edició de la Fira Agrícola i Ramadera de les Comarques Gironines, Firagri, obre les portes aquest divendres en què, en format granja, s’exposarà bestiar provinent de 25 explotacions, especialment de boví i oví. La carpa comercial, amb 500 m2, acollirà una vintena d’estands. En total, Firagri tindrà uns setanta expositors, que es podran visitar de divendres a diumenge -de deu del matí a set de la tarda. La inauguració tindrà lloc aquest divendres a les quatre de la tarda. L’entrada costa només un euro.

Firagri ha girat com un mitjó, amb nosaltres. Hem passat del tractor tradicional al component tecnològic”, explicava dijous el regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, el qual constata l’evolució que ha tingut el sector agrícola al llarg del temps.

Com a mostra, al recinte firal figuerenc, hi haurà un diorama de ràdio control de maquinària agrícola, on qui vulgui podrà provar les seves habilitats en la conducció de les màquines amb comandament a distància, dins d’un escenari rural en miniatura. En les jornades tècniques, que es duran a terme al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer, també hi haurà un component innovador. GDT Concessionari HEMAV Girona oferirà una xerrada (12.30 a 13.30 h) sobre Agricultura de precisió amb tecnologia DRON; Unió de Pagesos (19 a 21 hores), també farà una jornada sobre les Noves tecnologies i oportunitats. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) dedicarà la seva jornada tècnica (de 17 a 18.30 h), a resoldre dubtes i preguntes en l’empresa familiar agrària. També hi haurà lloc per a l’agricultura ecològica (divendres de 10.15 a 12.15 h), en la jornada tècnica d’Agroassessors Consultors Tècnics SL.

Altres activitats

A banda de l’oferta dels expositors maquinària i bestiar, Firagri vol esdevenir un referent dels productes agroalimentaris de la comarca. Hi haurà un espai gastronòmic, on divendres (18 h) es farà un tast de vins del celler Espelt, i dissabte (11.30 h) un tast d’olis del molí ecològic Mas Auró i amb explicacions dels tècnics d’Agroassessors. També hi haurà una mostra-degustació de productes de l’Empordà i food-trucks amb productes del territori. Com en les darreres edicions, Vivers Itxart oferirà una mostra floral i decorativa al recinte firal.