El Cicle d'Informàtica de l'Institut Cendrassos de Figueres ha fet una presentació dels projectes amb els quals participa al concurs WebsAlPunt. L'acte ha tingut lloc a la sala El Pati de Figueres i s'han fet exposicions de les cinc aplicacions web amb què el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Informàtica participa a la 7a edició d'aquesta convocatòria.

Durant dues setmanes, els alumnes de darrer curs de DAW (Desenvolupament d'Aplicacions Web) han treballat per construir aplicacions web i posar-les en funcionament al núvol. El professor Xavier Vallejo, tutor dels alumnes de 2n curs de DAW, explica que "el concurs #websalpunt és el marc idoni per dur a terme el primer projecte professional web d'aquests alumnes. La Fundació puntCAT ens proporciona un domini per a cada grup d'alumnes així com una base de dades i un espai al núvol on desplegar l'aplicació".

Es dóna la circumstància que els alumnes del Cicle d'Informàtica del Cendrassos van guanyar la primera edició del concurs i també l'edició internacional del mateix, el Dot Award. Des de llavors el Cendrassos ha presentat projectes aconseguint sempre molt bons resultats.

Per aquest motiu, aquest any, des del centre s'ha animat els alumnes a fer una presentació pública dels projectes que presenten. La sala de la Cervesseria El Pati s'ha convertit en l'escenari on els 14 alumnes han agafat el micròfon per defensar el codi de programació que havien escrit.

Són cinc les aplicacions que participen des del Cendrassos: apuntik.cat és una aposta per la descoberta gamificada de la cultura local, educate.cat és una eina d'aprenentatge per a nens supervisada per professors, klmsociety.cat és una plataforma per a reutilització de llibres de text, streamload.cat és una web de vídeos i vynilshare.cat una web vintage especialitzada en música en format vinil.

Alumnes, professors i públic han coincidit a destacar que ha estat una experiència molt positiva i que ajudarà els alumnes en el seu desenvolupament personal i professional. Per ara, els alumnes ja han aconseguit uns quants premis, samarretes de la fundació puntCAT i uns regals ben originals de l'AMPA de l'Institut Cendrassos, una tassa gravada amb el nom dels dominis Internet i una bossa personalitzada per quan vagin a recollir els premis. Des de Figueres, se segueix de prop el resultat del concurs.

WebsAlPunt és un concurs d'elaboració de llocs web adreçat a alumnat d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior.