Més de 20.000 persones han visitat aquest cap de setmana la cinquena edició de la fira Girocamping de Girona. Des de l'organització destaquen "l'important volum de negoci i de visitants" que ha generat el certamen, fet que fa replantejar l'espai als organitzadors de cara al 2018. El president de l'Associació de Càmpings de Girona (ACG), Miquel Gotanegra, remarca que l'any vinent "hi hauran canvis importants" però en qualsevol cas descarta que la fira es mogui de la ciutat. Gotanegra ha posat en valor que "tots els expositors estan molt satisfets" per la quantitat de vendes i contactes que han realitzat sobretot amb els 2.000 visitants que es van acostar a la fira dijous i divendres on estava destinada a professionals del sector.

Bones sensacions després de la cinquena edició de la Fira Girocamping de Girona. Més de 20.000 persones s'han acostat a conèixer les novetats i ofertes que els 130 expositors han presentat. Un volum de públic que fa que l'organització es plantegi un augment de l'aforament de cara a l'any que ve. El president de l'ACG, Miquel Gotanegra, explica que "quan s'arriba a aquesta quantitat de gent tant important hem d'incrementar l'espai".

Amb tot, Gotanegra ha descartat moure la fira de Girona malgrat que les xifres de visitants fan que es necessitin més metres quadrats. "Som de Girona, aquí tenim les nostres arrels i farem el que faci falta per tornar a ser aquí a Girona el 2018", ha reblat Gotanegra.

El president de l'ACG s'ha mostrat "molt satisfet" amb la resposta del públic i diu que la fira "està plenament consolidada". "Quan vam començar fa cinc anys ningú es pensava que podríem arribar a aquesta xifra. Ara hi ha expositors que ens demanen venir", ha ressaltat Gotanegra.

Confederació amb País Valencià

En els quatre dies que ha durat el certamen s'ha aprofitat per fer oficial la confederació entre els càmpings de Catalunya amb els del País Valencià. Gotanegra ha explicat que aquesta unió arriba després que els dos territoris abandonessin la Federació Espanyola de Càmpings. "La idea i tipus de càmping que tenim catalans i valencians és molt diferent a l'espanyola", ha ressaltat. Amb aquesta unió es pretén "enfortir molt més l'arc mediterrani" i potenciar "la forta presència i qualitat dels càmpings catalans i valencians".

Una altra novetat ha estat el nou espai dedicat a caravanes i furgonetes equipades per sortir i poder-hi pernoctar. "És un sector que està creixent i que cal tenir en compte i donar-hi resposta", ha explicat Gotanegra. En aquest espai s'ha presentat una de les novetats, un model de caravana adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

Competència amb el Vèneto i França

Des de Girocamping es destaca la internacionalització de la fira. "Cada cop ve més gent de fora i ens ajuda a competir i donar-nos a conèixer", ha comentat Gotanegra, que ha reconegut que "els grans rivals" son la regió del Vèneto a Itàlia i el centre i sud de França.

Pel que fa als càmpings del nord d'Europa, el president de l'ACG ha explicat que "la concepció és molt diferent" perquè la climatologia fa que el plantejament sigui diferent.