Els operaris de Fecsa-Endesa continuen treballant aquest diumenge, 5 de març, en la reparació de l'avaria que afecta, des d'aquest dissabte a la tarda, 120 abonats del centre de Figueres, els quals tenen la llum garantida des de la mitjanit a través d'un generador instal·lat a la Rambla.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, acompanyada pel regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, i pel president de Comerç Figueres, Lluís de Anguera, ha comparegut aquest matí davant dels mitjans de comunicació per explicar quina és l'afectació de l'avaria però també per expressar una queixa contundent contra els responsables de la companyia elèctrica: "Fins a 2/4 d'11 de la nit, no vaig poder parlar amb un responsable tècnic de zona de Figueres. Jo mateixa, com a alcaldessa, i també el regidor Quim Felip i el sotsinspector de la Guàrdia Urbana, vam estar trucant tota la tarda i el vespre a Fecsa-Endesa i tota resposta telefònica que rebíem va ser per part d'una senyora que ens deia que no estava autoritzada a donar el nom de cap responsable ni de cap contacte", es queixa Marta Felip. Aquesta crítica la va expressar públicament ahir mateix a través del seu compte de Twitter:

A les 5 de la tarda, moment en què es va produir el tall de subministrament elèctric, sense cap informació, els comerciants i els restauradors del centre de la ciutat no sabien què fer, si abaixar la persiana o continuar amb el negoci obert. "No teníem resposta, no sabíem què fer, vam estar esperant a veure com evolucionava el tema i al final es va decidir tancar", ha explicat el president de Comerç Figueres, Lluís de Anguera.

Comerç Figueres i l'Ajuntament s'han posat d'acord per posar en marxa un punt d'atenció en què els afectats podran canalitzar les seves reclamacions per danys i, sobretot els comerços i els restaurants, per pèrdues causades per la falta d'activitat comercial un dissabte a la tarda.

Els afectats directes són 120 abonats però hi va haver moments durant la tarda-vespre de dissabte que aquesta xifra va ascendir als 180. L'avaria ha causat talls de subministrament a la pujada del Castell, la plaça de l'Ajuntament i els carrers Portella, Joan Maragall, Girona i Enginyers, tots al Rovell de l'Ou.