L'Ajuntament de Figueres i la Fundació Princesa de Girona han unit els seus esforços per impulsar una nova edició del Figueres Talent que es presenta com a innovadora i com a eix de mobilització del talent jove.

Les jornades, que s'organitzen per tercer any consecutiu, se celebren els dies 30 i 31 de març a l'Auditori del Convent dels Caputxins i en el programa de ponències s'inclouen experts reconeguts de diferents àmbits professionals, com Òscar Camps, Francesc Mateu, Genís Roca, Albert Bosch, Jonàs Sala, Ada Parellada i Lluís Galter, entre d'altres.

Aquest divendres, 3 de març, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director de Comunicació de la Fundació Princesa de Girona, Eric Hauck, han fet la presentació del Figueres Talent 2017. Referent d'idees, experiències, creativitat i projectes.

Una causa d'impacte social

Una causa d'impacte socialUna de les novetats principals és el repte on-line que s'ha promogut per implicar els joves en el Figueres Talent, partint d'una causa d'impacte social. Amb la col·laboració de professorat dels centres de secundària de Figueres, però amb la voluntat d'obrir el repte a la participació de joves d'arreu, es proposa que aportin idees per combatre el bullying (assetjament escolar) a les aules. Les forma de participar-hi es pot consultar al web www.figuerestalent.com. Des d'ara i fins al 7 d'abril es pot omplir el formulari i plantejar idees a partir d'aquest repte: "Com ens poden ajudar les xarxes socials a fer front al bullying a les aules?"

L'objectiu principal d'aquest repte en línia és fer reflexionar els joves sobre la manera com la hiperconnexió i les noves tecnologies poden esdevenir una eina per a la col·laboració i la convivència.

En aquest sentit, el popular cantant i actor El Langui, protagonista de la campanya contra l'assetjament escolar "Se buscan valientes" serà l'encarregat de donar el tret de sortida de les jornades, el 30 de març.

Aquest és el vídeo promocional de la campanya que promou Mediaset i que protagonitza El Langui:

L'alcaldessa ha afirmat que aquesta tercera edició del Figueres Talent és "la de la consolidació". "Estem molt il·lusionats perquè el salt de qualitat és importantíssim", ha anotat Marta Felip.

Les ponències, en aquesta edició, s'han dissenyat com a "diàlegs de tu a tu". Dos experts en àmbits diversos debatran, a partir d'una pregunta prèvia formulada per la presentadora de l'esdeveniment, Laura Brugués, mentre els assistents a les jornades poden interactuar formulant preguntes als conferenciants a través de missatges de Twitter al compte de Figueres Talent. Aquesta interactuació es pot fer presencialment, des de l'Auditori dels Caputxins, o des de qualsevol altre lloc, seguint per streaming les xerrades.

Per assistir a les jornades presencials, que estan obertes a tothom i són gratuïtes, cal inscriure's prèviament al web.