El Servei Català de Trànsit (SCT), seguint les directrius que marca el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020, posa en funcionament dos radars de tram nous entre apmany i Agullana a partir d´avui divendres 3 de març, amb l´objectiu de reduir la velocitat excessiva o inadequada i reduir-hi la sinistralitat:

Aquests aparells estan ubicats en instal·lacions enlairades per damunt de la carretera en cada sentit de la marxa. Ambdós cinemòmetres controlaran la velocitat al llarg d´un tram de 2,92 quilòmetres de longitud. El límit màxim de velocitat permès és de 80 km/h.

Els sistemes de control de la velocitat mitjana funcionen a través d´un equipament de reconeixement de matrícules situat a l´inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i calcula la velocitat mitjana per tal de comprovar si s´ha superat la velocitat màxima permesa. Aquests cinemòmetres tenen la finalitat de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres fent així un espai viari segur.

Amb aquesta ampliació de 5,8 quilòmetres més de la xarxa viària catalana equipada amb dispositius de control de velocitat de tram, l´SCT continua apostant per un sistema més segur de control que promou la velocitat constant.