Amb l'objectiu de "reactivar l'economia de la ciutat", l'alcaldessa de Figueres Marta Felip, ha presentat, aquest dijous, una proposta de pressupost municipal per al 2017 que preveu una partida de 21 milions d'euros per als serveis urbans i 16 MEUR per als serveis a les persones, amb una rebaixa del 4% per al capitol del fncionament estructural de l'Ajuntament i una disminució de 200.000 euros per als serveis socials.

La proposta de l'equip de govern fa pujar el pressupost fins als 58 MEUR. Les inversions previstes són de 6 MEUR amb el projecte constructiu del nou pavelló i le sinversions inicials tècniques per a l'escola Carme Guasch i el Museu del circ. Felip, acompanyada pel tinent d'alcalde Jordi Masquef, ha deixat clar que aquesta proposta queda oberta a les aportacions que vulguin fer els altres grups municipals que "trobar un consens" per permeti aprovar un pressupost destinat a reactiar l'economia de Figueres "sense oblidar l'atenció a les persones". L'alcaldessa ha destacat que el paper inversor de l'Ajuntament ha canviat a partir de la bona gestió dels darrers exercicis, la qual cosa ha permès "superar les limitacions de l'ARSAL".

En el capítol d'inversions es dóna prioritat a la millora de l'espai públic, amb una partida de 2,2 MEUR, amb l'afegit de quasi un milió d'euros més per a adequar l'aparcament de la riera, a la carretera de Llançà. Pel que fa la seguretat, el govern vol tirar endavant la instal·lació de càmeres de seguretat en el sector Oest de la ciutat.

Amb un govern de només cinc regidors en un plenari de vint-i-un, el PDeCAT necessita el suport d'altres forces per fer realitat la seva proposta. Marta Felip i Jordi Masquef no han amagat la seva voluntat "negociadora" i per això no han entrat a fons en els detalls d'algunes partides que s'allunyen de les idees plantejades per altres grups municipals aquests darrers dies, especialment la de serveis socials.