Després de gairebé dos anys des de les darreres eleccions municipals, l'agrupació d'ICV-EUiA de l'Escala demana la dimissió dels regidors d'Habitatge, Àngel Rodríguez, i de Serveis Socials, Maribel Calderón. Des de l'agrupació local es valora que "els resultats de la gestió d'ambdós regidors són nuls, i les seves actuacions han resultat negligents. Denunciem que diverses famílies de l'Escala viuen ocupant habitatges de Bancs per no tenir una alternativa habitacional, que és el que ordena la Llei 24/2015. Així mateix, l'àrea de Serveis Socials no és diligent a l'hora d'ajudar les famílies amb les gestions administratives pertinents. Sovint aquestes famílies tenen dificultats amb l'idioma i per elles mateixes no poden omplir ni tramitar la documentació necessària per poder ser inclosos en la Taula d'emergència habitacional de la Generalitat, i així poder accedir a les ajudes que aquesta estableix".

A més, l'agrupació ha constatat, segons explica en un comunicat, "la ineficiència de la feina de les treballadores socials, les quals donen informacions falses, segurament per no disposar de directrius clares per part del seu responsable polític, la regidora Calderón".

L'agrupació d'ICV-EUiA de L'Escala considera que "diposar d'un sostre és fonamental per tenir una vida digna, com també ho és tenir un treball. Quan no es disposa ni de feina ni de vivenda, les institucions, en aquest cas l'Ajuntament, han de vetllar pels més desfavorits".

L'agrupació, "després d'analitzar la situació que afecta greument a aquestes persones, demana enèrgicament la dimissió dels dos regidors, així com demana a l'alcalde, Víctor Puga, rectificar les polítiques socials per insuficients i que destini el 5% del pressupost municipal a Serveis Socials, tal com l'agrupació sempre ha exigit. Una societat que deixa desamparats als mes desfavorits no es pot dir una societat humana. És una altra cosa".

Àngel Rodríguez va abandonar Iniciativa el gener de l'any passat i va entrar a formar part del grup de no adscrits en el plenari municipal.