La visita d'aquest grup de professionals francesos, que té lloc els dies 21 i 22 de febrer, s'emmarca en el microprojecte Bones pràctiques en capacitació parental per a famílies en risc d'exclusió social a l'Espai Català Transfronterer, finançat per la subvenció Eurodistricte que atorga la Generalitat de Catalunya i el departament dels Pirineus Orientals.

L'objectiu d'aquest projecte, que porta a terme l'àrea de Benestar del Consell Comarcal conjuntament amb l'Institut Régional de Treball Social de Perpinyà (IRTS), és detectar bones pràctiques en el camp de les metodologies d'intervenció en capacitació parental promogudes per les administracions i les entitats socials que ofereixen recursos en el territori transfronterer.

El projecte, iniciat el mes de setembre passat, promou l'intercanvi de coneixement tècnic i aplicat entre professionals especialitzats, per tal de conèixer metodologies d'intervenció innovadores i els impactes dels programes en curs.

Els serveis i recursos catalans que participen en aquest projecte transfronterer són l'Espai de Formació per a Famílies del Consell Comarcal, l'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de l'Alt Empordà, el Centre Residencial d'Atenció Educativa l'Albera (CRAE) i el Servei d'Integració en Famílies Extenses de l'Alt i el Baix Empordà (SIFE) que gestiona la Fundació Acció Social Infància.

Els professionals francesos que participen en el projecte provenen de la Fundació Apprentis d'Auteuil (Casa de les Famílies i servei d'acompanyament familiar a domicili), de l'Institut Departamental de la Infància i l'Adolescència (IDEA) i del servei educatiu de l'entitat Enfance Catalane.

En el marc d'aquest microprojecte, els professionals catalans van participar en un seminari de treball i una visita d'estudi a Perpinyà per conèixer els serveis francesos i les metodologies d'intervenció que va tenir lloc el 31 de gener i l'1 de febrer passat.

En els propers mesos està previst un segon seminari de treball professional en el que participaran els dos equips així com una jornada final en què es presentaran els resultats del projecte. Aquestes activitats tindran lloc respectivament el 15 de març i el 2 de juny i ambdues activitats se celebraran a Figueres.