Bruno Pérez, expert en ciberseguretat, perit judicial informàtic forense i professor de la Càtedra de Ciberseguretat de la ­Udima, protagonitza una nova iniciativa de la Xarxa d'Emprenedores Competents XEC Empordà. «Moments XEC» s'ha concebut com un espai per a xerrades, tertúlies i col·loquis per a emprendors i empresaris. La conferència de Bruno Pérez es fa aquest dimecres, 22 de febrer, a les 20.00 hores, al Museu de la Tècnica de l'Empordà, a Figueres.

El ponent és membre i col·laborador de l'International Association of Computer Investigative Specialists (IACIS), el Centro de Ciberseguridad Industrial (CCI), l'Asociación Nacional de Tasadores y Peritos Judiciales Informáticos (ANTPJI) i el Cibercoperante de l'Instituto Nacional de Ciberseguridad (INCIBE).

La tasca d'un perit judicial informàtic forense no es coneix massa fins al dia que fa falta. Però hi ha preguntes que requereixen de respostes que ell pot aportar: M'espien per telèfon? Estic protegit? Què puc fer en cas d'un incident?

Al final del 2016 la quantitat d'estafes i delictes informàtics a la demarcació de Girona ha augmentat en un 300%. Petites i mitjanes empreses són víctimes d'estafes que es podrien haver evitat simplement posant a la gent en alerta o estar ben informats.

Casos tan rellevants com els "papers de Panamà", que han fet prendre consciència de la importància del robatori d'informació dins les empreses o de Ramsonware, el segrest i petició de rescat per les dades encriptades. Temes d'espionatge, competència deslleial... estan a l'ordre del dia.

La xerrrada al Museu de la Tècnica permet conèixer de primera mà la realitat de casos d'empreses i particulars de les nostres contrades. La ciberseguretat no és una amenaça que està lluny sinó que està ja aquí mateix.

Una nova iniciativa de la XEC Empordà

La XEC Empordà ha dirigit, des de fa poc, les seves accions als vespres, amb la proposta denominada Tocs Empresarials Empordà, a partir de les 20.00 hores, amb l'objectiu de donar visibilitat a la dona dins del món empresarial i potenciar el talent d'homes i dones de la comarca.

La xerrada de Bruno Pérez és gratuïta i oberta a tothom, però per assistir-hi és imprescindible inscriure's al correu xecemporda@gmail.com o al Facebook de la XEC EMPORDÀ (Xarxa d'Emprenedores Competents).