Davant de les queixes i les denúncies públiques del PACMA i altres col.lectius sobre l'ús d'animals domèstics en espectacles del Festival del Circ que se celebra aquests dies a Figueres, Compromís d'Esquerres ha anunciat aquest dilluns que ha demanat a l'Ajuntament "que obri un expedient informatiu per assegurar que s'ha complert amb l'Ordenança municipal de tinença d'Animals".

Compromís d'Esquerres considera que es podria haver contravingut aquesta normativa, aprovada pel ple l'any 2001, que considera un falta molt greu "L'ús d'animals en espectacles, si l'espectacle els pot ocasionar sofriment, pot fer que siguin objecte de burles o tractaments antinaturals o pot ferir la sensibilitat de les persones que el contemplen". Així ho recull en l'article 39.3.A.c aquesta ordenança. Per tot això, aquest matí, el regidor de Compromís, Òscar Vergés, ha presentat a registre una instància sol.licitant que s'iniciï l'obertura d'aquest expedient.

En el mateix sentit de la queixa sobre l'ús d'animals ens espectacles a Figueres, el regidor Òscar Vergés ha anunciat que portarà al proper ple la moció per declarar Figueres ciutat amiga dels circs sense animals. Aquesta moció ja es va presentar al ple del mes de desembre de l'any 2011, i va ser rebutjada per la majoria absoluta del ple, a mans de CiU, primer amb Santi Vila, i també el mes d’abril de 2013, amb Marta Felip d'alcaldessa.