L'associació cultural Entramuntanats de Barcelona, que aplega als empordanesos que resideixen a la capital, ha celebrat aquesta setmana el seu 23è aniversari. Creada el 1994 per Jordi Jordà, Caty Palou i Thomas Speaker, l'entitat va néixer com a proposta lúdica-festiva a la demanda que els empordanesos que vivien a Barcelona en aquella època tenien per trobar-se de tant en tant i reafirmar el seu caràcter entramuntanat.

Amb el temps, el grup es va constituir en associació cultural, reconeguda per la Generalitat, que té com a objectiu principal promocionar tot el que representa l'Empordà a la capital del país. En aquest sentit, les seves trobades han estat aprofitades per fer presentacions de llibres d'autors empordanesos o xerrades sobre temes protagonitzats per la nostra Comarca. Una de les cites més característiques és la tradicional Quina de Nadal que també se celebra a Barcelona.

En el decurs del Sopar Aniversari, i com ja va sent norma habitual, es va fer entrega del Premi a l'Entramuntanat de l'Any 2016, que en aquesta ocasió ha estat per al promotor musical figuerenc Xavi Pascual i tot el seu equip del Festival Acústica.