L'auditori de l'Espai Armengol s'ha omplert aquest dijous, 15 de febrer, de joves estudiants d'ESO i de Batxillerat, així com també professorat de secundària, per assistir a la jornada ESCAC. Durant la primera part els professors de l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) Aritz Lekuona i Daniel Agudo van explicar els diferents rols que existeixen en la indústria cinematogràfica, a partir del film "Tiburón".

D'aquesta manera, els joves van poder conèixer que més enllà del director, existeixen figures no tan conegudes com el director de fotografia, el director artístic o l'editor de so.

A la segona part, el protagonisme el van tenir els joves altempordanesos Marc Bech i Nur Casadevall. El jove figuerenc Marc Bech és editor de so als estudis de so a Coser i Cantar, a Barcelona. Ha participat en produccions cinematogràfiques com "Un monstruo viene a verme" de Juan Antonio Bayona, "Alcaldessa" de Pau Faus, "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas" de Maria Ripoll, entre moltes altres. També és professor del departament de so de l'ESCAC.

La vilajuïguenca Nur Casadevall és realitzadora, especialitzada en Fashion Film. Només fa dos anys es va graduar a l'ESCAC i ja ha aconseguit estar representada a Espanya per l'agència Malditos Producte i a UK per Colonel Blimp. El seu projecte final de carrera a l'ESCAC va ser el curtmetratge "Lina", guanyador de la Biznaga de Plata a la Millor Direcció en la passada edició del Festival de Málaga.

Propera activitat

La pròxima activitat que proposa l'Espai Armengol tindrà lloc aquest dijous pròxim, 23 de febrer, i serà a càrrec d'Ana Guiu i Ainhoa Berganza. El títol és 2017 Sí, persegueixo els meus somnis. Es tracta d'una sessió de coaching grupal. El coaching anirà orientat a millorar la capacitat de creixement i desenvolupament dels participants i, per tant, també de les organitzacions i empreses a les quals pertanyen.

Es tracta d'identificar els punts forts i oportunitats de millorar i tenir voluntat d'afrontar els reptes. L'Ana i l'Ainhoa ajudaran els assistents a donar l'empenta que necessiten.

Ana Guiu i Ainhoa Berganza són sòcies fundadores d'Inti training&coaching. L'Ainhoa és llicenciada en psicologia i l'Ana en econòmiques. Són perfils complementaris amb formació addicional molt alineada, tant en recursos humans com en coaching i creixement personal. Compten amb una experiència professional en l'àmbit de la formació en habilitats directives i el coaching, individual i d'equips, i desenvolupen la seva activitat en empreses i universitats.

Sobre l'Espai Armengol

L'Espai Armengol és el projecte social de la productora audiovisual impulsada pels emprenedors Marta Puigsegur i Vicenç Asensio. Es tracta d'un centre obert a la ciutadania amb una programació estable de conferències, workshops i activitats infantils que vol fomentar la creativitat empresarial, social i cultural i impulsar l'ús de l'audiovisual i de les noves tecnologies.

Instal·lat a Vilajuïga, al cor de l'Empordà, i obert l'any 2010, l'Espai Armengol s'ha convertit en un centre gironí de referència en els eixos fundacionals de la iniciativa: audiovisual, internet, tecnologia i territori.