Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) i l’ha passat a la situació de prealerta en base a les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). La situació de mar de fons de component est s’allargarà fins a aquest dimecres a l’Alt i Baix Empordà, amb onades que podran superar els 2,5 metres d’altura. Protecció Civil recomana mantenir la prudència en aquest indrets. Aquest dimarts l’alçada màxima d'onatge a Begur ha estat de 4,80 metres (amb 3,5 de mitjana) i 3,80 metres d’alçada màxima a Barcelona (amb 2,40 de mitjana).

L’Agència Catalana de l’Aigua recorda que tot i que les intenses pluges de la passada nit han finalitzat, el Ter al seu pas per Ripoll, el Llobregat a Guardiola de Berguedà i el Fluvià a Esponellà porten un cabal alt. La tendència, però, és d’anar a la baixa.

També es recorda que l’embassament de Foix continua sobreeixint i s’espera que el cabal sobreeixit sigui de poca importància. Es preveu que aquesta situació es mantingui durant les properes hores.