El PSC de les comarques gironines assegura, en un comunicat fet públic aquest dijous, que "la responsabilitat de la situació política que s’ha generat a Figueres és exclusivament de l’alcaldessa Marta Felip. I ha estat responsabilitat seva el trencament del govern i la situació de minoria i, per tant, d’inestabilitat en la què s’ha instal·lat la política municipal figuerenca".

Les decisions de l’alcaldessa "han sorprès el PSC tan com han sorprès als altres grups polítics del ple municipal que així ho han manifestat públicament en els darrers dies. El trencament del govern de pacte a Figueres ha estat un gest unilateral de Felip que el PSC ni volia, ni va buscar", diu l'agrupació dels socialistes gironins.

.

“El fet que altres formacions hagin expressat públicament la seva sorpresa pel trencament del pacte a Figueres, per les decisions i per la precipitació de l’alcaldessa, certifica el caràcter unilateral de l’actuació de Marta Felip”, avalua el primer secretari dels socialistes de les comarques gironines, Marc Lamuà, que posa un èmfasi especial en la voluntat política dels socialistes: "el PSC té la voluntat de dotar els municipis de les comarques gironines amb governs estables perquè l’estabilitat és la única manera possible de garantir la seriositat en la gestió a favor de la ciutadania".

“No ens equivoquem: per justificar les accions d’una alcaldessa no ens podem carregar la línia general de responsabilitat dels governs municipals en els quals participem a les comarques gironines ”, argumenta el primer secretari. Lamuà entén, també, que “l’alcaldessa Marta Felip està fent passos cap al precipici a base de batzegades sense massa sentit” i que les seves darreres declaracions desafiant l’oposició a presentar-li una moció de censura “semblen animar el plenari de l’Ajuntament perquè creï un govern de cohesió que rescati Figueres de la situació que ella ha creat”.