L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip (PdeCAT), ha fet un important pas endavant, aquest dijous, per refermar la seva voluntat de governar la ciutat amb una minoria de cinc regidors. Aquesta mateixa tarda, ha donat a conèixer el nou cartipàs municipal amb el repartiment d'àrees, una decisió esperada després del trencament de la coalició municipal per part dels dos regidors d'Unió, Manuel Toro i Núria Galimany, i del cessament anterior dels socis socialistes, Pere casellas, Alfons Martínez Puig i César Barrenechea.

Felip ha escollit dos tinents d'alcalde, l'independent Francesc Cruanyes, en el primer lloc, i Jordi Masquef, l'actual president local del PdeCAT. Amb aquesta maniobra, l'alcaldessa resitua Cruanyes, número dos de CiU a les passades eleccions municipals, en un lloc de privilegi després d'haver-lo apartat de la primera línia del govern en la primera part del mandat. El nom del periodista, fins ara titular de Medi Ambient, Participació, Patrimoni, Solidaritat, Relacions Transfrontereres i Mobilitat, sona amb força, des del primer dia del trencament amb el PSC, com a possible "candidat de consens" d'una part de l'oposició en cas que Marta Felip no pugui aguantar la pressió de la crisi política que travessa el govern municipal des de fa dues setmanes.

El nou cartipàs

Les regidories que fins fa poc es repartien entre deu edils han estat adjudicades als cinc membres actuals de l'equip que lidera Felip. Els dos representants d'Unió, segons un comunicat de l'Alcaldia, es queden en el Govern però "sense competències". La resta afegeixen o canvien delegacions, segons el llistat adjunt.

L´alcaldessa Marta Felip assumeix les competències de les regidories de Cultura, Educació, Promoció Econòmica i Turisme. Francesc Cruanyes assumeix la delegació especial sobre l´àmbit territorial del barri de Sant Joan. Jordi Masquef assumeix les regidories d´Esports i Joventut. Quim Felip assumeix la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil. Dolors Pujol assumeix la regidora de Benestar Social.