L'Ajuntament de Figueres ha instal·lat rètols a la falda del Castell de Sant Ferran en els que s’adverteixen mesures de protecció de la Silene sennenii, una planta en greu perill d’extinció que habita en els glacis del Castell.

En els cartells s’indica que els gossos que passegin per la zona han d’anar lligats, sobretot quan s’apropin al ramat que pastura pels glacis i la muntanyeta del Castell, per tal d’evitar que els xais s’espantin. El ramat, que començarà a pasturar a partir del mes de març, ajuda a la preservació d’aquesta espècie menjant-se l’herba i els rebrots d’arbust del seu entorn, fet que permet mantenir els prats secs mediterranis, reduir la biomassa vegetal i, en conseqüència, minimitzar el risc i la propagació d’incendis. Així mateix, també afavoreix que, any rere a any, la planta neixi més tendra.

El regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, Francesc Cruanyes, remarca que és “una comunicació directa, adreçada als centenars de figuerencs que cada dia fan la volta al Castell. Molts han sentit a parlar de la Silene i dels xais. En aquests cartells se n’explica la importància i la utilitat del ramat en la protecció integral del medi. Cal conscienciar els que passegen per la zona i, especialment, els que hi van acompanyats pel seu gos”.