L´Agència Tributària de Catalunya (ATC) obrirà una de les 15 noves delegacions territorials a Figueres, al carrer Vilafant, 28. L'actuació s'emmarca dins el desplegament territorial i competencial de l'administració tributària catalana, que possibilitarà el ple exercici de les competències tributàries arreu del territori i que permetrà generar els espais de treball per als nous treballadors que s'hi incorporaran durant els propers mesos.

La Generalitat ja ha iniciat els tràmits d'adjudicació del lloguer de l'oficina territorial a Figueres i ha adjudicat el projecte tècnic d'adequació del local i l'obtenció de llicència d'activitat. Està previst que la nova oficina es posi en marxa a principis de setembre d'aquest any.

Figueres serà una de les 15 noves seus territorials juntament amb Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d'Empordà, la Seu d'Urgell, Reus i Tortosa. La definició de les oficines s'ha fet segons criteris com el volum d'habitants, la distribució d'activitats amb transcendència tributària i la situació de les oficines liquidadores que ara recapten els tributs cedits fora de les capitals de província.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que "aquesta oficina de tributs de Catalunya permetrà la proximitat en el pagaments d'aquells impostos que corresponen a la nova hisenda catalana".