Adif ha licitat la redacció dels projectes constructius que permetran la supressió progressiva de 74 passos a nivell fins a l'any 2024. Amb aquesta actuació, Adif fa el primer pas i anticipa la inversió necessària per al desenvolupament dels corresponents projectes, amb l'objectiu de contribuir a incrementar la seguretat de les línies ferroviàries, especialment en zones en les quals la circulació de vehicles de carretera s'ha intensificat els últims anys.

En la notícia d'Adif figuren els 74 passos a nivell previstos d'eliminar, i cap d'aquests no es troba a l'Alt Empordà, si bé aquesta comarca s'ha deixat la veu reivindicant solucions per treure aquestes barreres. Fa dècades que Figueres i altres municipis de la línia Barcelona-Portbou afectats per aquest tipus d'infraestructura recorden la perillositat dels passos a nivell, on, malgrat totes les mesures de seguretat que es prenen, s'han hagut de lamentar nombrosos atropellaments mortals. Aquesta situació és prou coneguda a Figueres, on hi ha dos passos a nivell que trenquen la continuïtat urbana a l'avinguda Vilallonga i la zona dels Fossos.

El contracte que ha anunciat Adif s'ha dividit en 9 lots, classificats per àrees geogràfiques a l'Estat espanyol, que comprenen 35 passos de la xarxa d'ample convencional i 39 de la xarxa d'ample mètric. L'import global de licitació del contracte és de 5.840.008,5 euros (IVA inclòs), amb un termini d'execució de 12 o 16 mesos per completar la redacció dels projectes, segons els lots.

Criteris per a la supressió de passos a nivell

Segons la normativa vigent, el finançament de la supressió de tots els passos a nivell inclosos en el contracte de redacció de projectes correspon a Adif.

L'Ordre Ministerial de 2 d'agost de 2001 en matèria de supressió i protecció de passos a nivell estableix en el seu article 2 que han de suprimir-se, sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària, els passos a nivell en línies en les que els trens circulin a velocitats superiors a 160 km/h i en aquells en què la relació entre el nombre de trens i els automòbils que el creuen diàriament sigui igual o superior a 1.500.

Per la seva banda, l'article 18 del Reglament del Sector Ferroviari (Reial Decret 2387/2004, de 30 de desembre), estableix, al punt 9, els criteris per al finançament d'aquestes actuacions:

  • Si el nombre d'automòbils és igual o superior a 250 i el nombre de trens inferior a 6, el responsable de finançar la supressió del pas a nivell és el propietari del camí o carretera.- Si el nom d'Automòbils és igual o superior a 250 i el nom de trens inferior a 6, el responsable de Financar la supressió del pas a nivell és el propietari del camí o carretera.
  • Si el nombre d'automòbils és superior a 250 i el nombre de trens és igual o superior a 6, el finançament serà a parts iguals entre el propietari del camí o carretera i Adif.
  • Si el nombre d'automòbils és inferior a 250 i el nombre de trens és igual o superior a 6, el finançament correspon a Adif.

Els passos a nivell inclosos en aquesta licitació de projectes a Catalunya:

Roda de Barà (línia convencional Madrid-Barcelona); Calella (línia Barcelona-Maçanet); Pineda de Mar (línia Barcelona-Maçanet); La Llagosta (línia Barcelona-Ripoll); Llinars del Vallès (línia Tarragona-Barcelona-França), i Ribes de Freser (línia Ripoll-Puigcerdà).