Després del trencament de l'acord de govern entre PSC i CIU a Figueres, la CUP es mostra preocupada pel futur de la ciutat. Considera que "la manca d'un projecte de ciutat clar i amb visió de futur, porten la ciutat a un col·lapse social i econòmic que perjudica la vida dels figuerencs".

En aquest sentit, la formació independentista assegura que farà tot el possible" per evitar que l'alcaldessa Marta Felip hipotequi el futur de la ciutat més del que ja ho ha fet. Els pròxims dies la militància de la CUP es reunirà per valorar la situació i decidir com afronten el nou escenari polític".

La CUP considera que Marta Felip "ha perdut la perspectiva de la realitat i actua com si tingués majoria absoluta. En aquest sentit la regidora Natàlia Sànchez assegura que la manca de projecte de ciutat i de lideratge han portat l'alcaldessa a un aïllament progressiu en què no té el suport ni tan sols dels regidors del seu partit. Afirma que la manca de diàleg, no només amb l'oposició, sinó també amb el seu Govern posen la ciutat en situació de risc, ja que l'amenaça de grans inversions com el museu del circ o el nou contracte del servei de neteja poden hipotecar el futur de la ciutat. Un futur que, segons la regidora, es pot veure agreujat per la desatenció a les polítiques socials que haurien de ser prioritàries per qualsevol govern de Figueres, independentment del color polític".

Ara, amb la nova situació política que s'obre a Figueres, Sànchez assegura que la CUP, en una assemblea extraordinària que convocarà la setmana que ve, "estudiarà amb responsabilitat quina ha de ser l'actuació dels tres regidors de la formació, tercera força política de la ciutat amb els mateixos regidors que la segona".