La Diputació de Girona s'ha adherit al Sistema d'Informació Territorial Municipal (Sitmun) que unifica, en un sol web, tota la informació urbanística, cartogràfica i demogràfica dels municipis de la demarcació. Aquest nou "mapa" té aplicacions pràctiques per als ajuntaments, que podran anar afegint tot tipus d'informació sobre espais naturals, edificis culturals, el traçat de la xarxa de subministraments o els punts on hi ha mobiliari urbà. "Serà més fàcil consultar la informació per prendre decisions", ha afirmat el president de la Diputació de Girona, Pere Vila. També té utilitat per a empreses, que podran localitzar naus industrials buides, o usuaris particulars, que, per exemple, podran consultar a través d'Internet si poden construir una piscina a casa seva.

La Diputació de Girona ha presentat el visualitzador cartogràfic Sitmun, una eina que permet veure de manera estructurada tota la informació cartogràfica disponible dels municipis de les comarques gironines. D'aquesta manera, la Diputació de Girona posa a disposició d'ajuntaments, consells comarcals, empreses i ciutadans informació georeferenciada produïda per diferents administracions. L'objectiu és unificar "en un sol clic" i en una sola plataforma tota la informació pública de les diverses administracions.

El president de la Diputació de Girona ha detallat que amb la implantació d'aquest sistema aborden dos aspectes importants; d'una banda la posada en comú de dades ja existents "però fins ara disperses" i, de l'altra, la creació d'una gran base de dades de referència que s'anirà actualitzant amb nova informació. "Ha de ser el punt de partida de la gestió territorial, una plataforma amb la qual els ajuntaments i la ciutadania puguin treballar activament la gestió del territori i oferir, no només una visió adaptada al municipi, sinó també la possibilitat de treballar les comarques gironines amb visió de conjunt", ha explicat Vila.

El vicepresident Miquel Noguer ha destacat que és una eina més que reverteix en benefici del desenvolupament econòmic de la demarcació. Sitmun ofereix nombrosos serveis com ara la visualització dels polígons industrials d'una àrea concreta, els espais naturals protegits, la classificació del sòl o la delimitació dels municipis. Així, respon a necessitats dels ajuntaments alhora que dóna servei al ciutadà.

La cap de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Helga Nuell, ha detallat totes les dades estat englobades a Sitmun, de manera homogeneïtzada i que es pot juxtaposar. D'aquesta manera, cada vegada que es necessiti fer una actuació en el territori no caldrà generar la informació de nou.

A més, el sistema permet que els municipis que ho desitgin puguin disposar d'un SIG (Sistema d'Informació Geogràfica) municipal web, per carregar dades pròpies del municipi a la plataforma. Sitmun també està integrat amb el servei de dades estadístiques de la Diputació, el Xifra (Sistema d'Informació Socioeconòmica Local), de tal manera que els usuaris poden fer mapes de manera automàtica amb les dades que busquen.

El sistema permet veure les dades geogràfiques obtingudes a partir de diferents fonts d'informació d'institucions com la Diputació de Girona, la Direcció General del Cadastre, l'ICGC (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya), el CREAF (Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals) i altres departaments de la Generalitat de Catalunya que elaboren cartografia pròpia i que la Diputació ha aglutinat en aquesta única eina. Qualsevol usuari pot accedir de manera gratuïta i telemàtica a Sitmun mitjançant el web sitmun.ddgi.cat.