Un total de 60 voluntaris van participar, el passat diumenge, en el setè cens de ducs del Parc Natural de Cap de Creus, que va servir per identificar almenys 8 exemplars d´aquesta espècie protegida. És una de les majors densitats que es pot trobar a Catalunya del rapinyaire nocturn més gran d´Europa: arriba als 75 centímetres d´alçada i als 170 centímetres de punta a punta d´ala.

El cens el va organitzar el Parc amb la col·laboració dels Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà (APNAE) i la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN-Salvem l´Empordà).

Aquest cens es realitza de forma simultània, per evitar comptar dues vegades el mateix individu i assegurar que s´identifiquen el mínim de mascles presents, que són els que canten durant aquesta època de l´any per atreure les femelles.

Així, els participants es van distribuir en 33 punts del Parc, des del castell de Quermançó a la Punta de Cap de Creus, i de Punta Falconera a cala Tavellera. Una vegada situats, els voluntaris havien de prendre nota del que sentien i veien fins a les 19 hores. D´aquesta manera, es van poder sentir i fins i tot veure ducs en 9 punts, tot i que probablement algun dels mascles es va sentir des de dos llocs diferents.