El pla d'usos de platges d'aquest any a l'Escala, que es va aprovar en el ple d'ahir, incorporarà la creació d'un espai a la platja del Rec del Molí per poder-hi anar amb gossos a partir d'aquest estiu.

Aquesta era una reivindicació que havia anat en augment els darrers anys i l'Escala no tenia fins ara cap platja de sorra en què s'hi permetés l'accés de gossos. En el pla d'usos de platges que es va aprovar ahir s'incorpora que el tram de la platja del Rec del Molí que va des de la passera d'accés fins al rec quedi delimitada i senyalitzada per a aquest ús, mentre que la resta de la platja seguirà sent només per a banyistes. Això obliga a desplaçar uns metres una de les concessions d'ús recreatiu que hi havia en aquesta zona.

El regidor de Medi Ambient, Àngel Rodríguez, apunta que "a més de la senyalització i delimitació de l'espai, també es reforçaran el nombre de paperes i esperem que els propietaris de gossos ens ajudin a mantenir tota aquesta zona neta, ja que l'objectiu és que hi hagi una platja on poder anar amb els animals, sense que això representi que aquesta no hagi d'estar en les millors condicions possibles".

Urbanització carrer Sàlvia

D'altra banda, el ple també va aprovar inicialment el projecte d'urbanització del carrer Sàlvia i els passatges Camp Rabassa 20 i 28. Aquests tres vials no tenen sortida i només hi ha una petita part urbanitzada. Amb aquesta actuació es milloraran els serveis i es pavimentarà els vials, a més de connectar-los de manera que es doni sortida a tots tres. En aquest sentit, es perllongarà el carrer Sàlvia per tal de connectar-lo al passatge Camp Rabassa 20 (tindrà un sol sentit de circulació). El passatge Camp Rabassa 20, d'altra banda, es connectarà amb el passatge Sant Briu 27 i tindrà dos sentits de circulació, mentre que el passatge Camp Rabassa 28 es perllongarà fins al carrer Sàlvia i tindrà un sol sentit.

El projecte també preveu resoldre els problemes d'acumulació d'aigua en aquesta zona, amb una millora de la xarxa d'aigües pluvials. La inversió prevista és de 271.446 euros.

Aquesta és una nova actuació de millora dels espais pendents d'urbanitzar a l'Escala. En aquest sentit, en aquests moments també s'està actuant als carrers Barcelona, Ventalló, Vendrell i Ginesta i està previst urbanitzar també el sector dels Emperadors. Paral·lalment, es continua treballant en la redacció d'un Pla Director d'Urbanitzacions que marqui les prioritats d'actuació de cara als propers anys.