Aquest 30 de gener s'han repartit 30.000 exemplars del DIARI DE LA PAU a tot Catalunya amb les notícies redactades per l'alumnat de cicle superior de primària de les escoles de Figueres i Girona. Paral·lelament, les ràdios i televisions locals han difós més de 150 notícies enregistrades per l'alumnat dels altres cicles. Aquest 30 de gener, data en què es commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, a Catalunya els nens i nenes han aconseguit fer de la pau la notícia del dia.

Amb motiu de la commemoració, el pavelló poliesportiu de Figueres ha acollit una trobada. L'alumnat s'ha repartit en diversos tallers i han treballat com a periodistes televisius i en una redacció de diari. L'acte ha estat dinamitzat per un grup d'animació i, al final, per agafar força s'ha repartit xocolata desfeta a tothom. La jornada ha aplegat nens i nenes de cicle superior de les escoles Sant Pau, Escolàpies, Comunitat d'Aprenentatge Escola Amistat, Parc de les Aigües, Maria Àngels Anglada, Cor de Maria, Carme Guasch i Darné i Montessori de Figueres, a més d'estudiants de l'Institut Ramon Muntaner que han contribuït a fer possible la campanya Periodistes per la Pau.

Aquest ha estat, amb molta probabilitat, l'acte més multitudinari de tots els que s'han fet a la comarca, si bé cal tenir en compte que el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau és una data que es viu d'una forma molt especial a tots els centres educatius, un dia de germanor i de record per les víctimes de les guerres, per la gent que pateix alguna situació de violència, per les persones refugiades, un dia de sensibilització col·lectiva en el marc de l'escola.