L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha rebut en nom de l'Ajuntament de Roses el Reconeixement d'Administració Oberta atorgat per l'AOC, durant l'acte de lliurament de premis dut a terme al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Amb aquesta distinció es reconeixen els ajuntaments i consells comarcals que han destacat durant 2016 en la implantació de l'administració digital a les serves organitzacions. L'Ajuntament de Roses encapçala el rànquing.

Després de l'avaluació feta pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), l'Ajuntament de Roses encapçala la llista del total de 948 ajuntaments catalans en la implantació i ús dels serveis d'Administració oberta, amb una valoració de 346 punts.

L'informe realitzat de cada ajuntament analitza 23 paràmetres i recull, entre d'altres, aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica i tauler electrònic d'edictes, si disposa de carpeta del ciutadà, si ofereix el perfil del contractant, si els proveïdors hi poden lliurar factures electròniques o rebre notificacions electròniques, si té portal de transparència, o bé si l'ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

Els guardons s'han concedit en cinc categories: municipis de menys de 1.000 habitants, d'entre 1.000 i 5.000, de 5.000 a 20.000, de 20.000 a 50.000 i de més de 50.000 habitants. Roses ha encapçalat la categoria de municipis entre 5.000 i 20.000 habitants, així com el rànquing general.

La valoració ha estat realitzada entre els mesos de novembre i desembre de 2016 i ha recollit dades de 948 ajuntaments catalans amb implantació d'Administració oberta, a més dels ens de la resta de l'administració local i sector públic de Catalunya. L'estudi s'ha dut a terme mitjançant l'anàlisi dels lloc web d'aquests ens.

L'acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc aquest dijous, 26 de gener, en el marc del segon Congrés de Govern Digital celebrat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona els dies 25 i 26 de gener.

L'alcaldessa de Roses va rebre el premi de mans de Meritxell Borràs, consellera de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, valorant la gran importància d'aquest reconeixement i l'enorme satisfacció que suposa per al consistori, "ja que reconeix l'esforç i el bon treball realitzat per aconseguir una nova administració més propera al ciutadà, més eficient, innovadora i transparet, que doni resposta als nous reptes".