La neu caiguda en les darreres hores a la meitat nord de Catalunya continua afectant una trentena de carreteres, on és obligatori l’ús de cadenes o bé hi ha neu i gel a la calçada, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. La majoria de vies es troben al Prepirineu i Pirineu i són secundàries, a excepció de l’N-260 entre Fontanals de Cerdanya i Ribes de Freses (inclou la Collada de Toses) i C-26, on són obligatoris els equipaments entre Berga i Borredà i hi ha neu i gel a la calçada entre Ripoll i les Lloses, així com a la C-38, a Sant Joan de les Abadesses i la C-17, a Ripoll. D’altra banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 116 trucades per incidències derivades de les nevades.

A l'Alt Empordà, l'emfarinada és ben present a les cotes més altes de la comarca, com la serralada de Rodes i l'Albera, les Salines i la Mare de Déu del Mont.

A la Cerdanya i Ripollès, són obligatòries les cadenes a la GI-400 a Alp; a la GI-521 de Sant Joan de les Abadesses fins al Coll de Coubet; a la GIV-5223 de Camprodon fins a Molló; a la GIV-5234, de Beuda fins a Besalú; a la GIV-5264 a Llanars; a la GIV 5264 a Llanars; a la GIV-5273 a la Vall d’en Bas, mentre que a l’Alt Urgell estan afectades per l’L-401 a Fígols i Alinyà cap a Coll de Jou i l’LV-4241 a Guixers.

Pel que fa a les comarques centrals, calen equipaments, entre d’altres, a la B-400 i B-402 de Guardiola de Berguedà cap a Gòsol i Gombrèn, respectivament; a la BV-4021 a Sant Julià de Cerdanyola; a la BV-4024 a Guardiola de Berguedà; a la BV-4025, a Cercs cap a Coll de Fumanya; i la BV-4242 de Berga cap a Mare de Deú de Queralt.

La ruta de transport escolar entre Riudaura i Olot, que fan servir els alumnes de secundària que van a l'Institut la Garrotxa, ha quedat anul·lada. També s'ha anul·lat la ruta escolar a Oix. Els autobusos només arribaran a la parada del parador de Castellfollit de la Roca i giraran. Aquesta incidència afecta els alumnes de l'escola de Montagut i als alumnes de secundària que es desplacen a estudiar a l'Institut de la Garrotxa. Per la seva banda, el Centre de Control de Carreteres ha informat que els túnels de Sant Esteve d'en Bas, que per avui s'havien de tancar al trànsit, estaran oberts tot el dia.

Al Ripollès les escoles obriran a mig gas perquè es desconeix si els professors i els alumnes podran arribar als centres. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 116 trucades per incidències derivades de les nevades. Des del Ripollès se n'han rebut 28, des del Berguedà 16, des de la Cerdanya 13 i des de la Garrotxa 13.