Una cinquantena d'alumnes de tercer i quart de primària de l'escola Doctor Robert de Camprodon que han quedat atrapats a Ripoll per la neu han passat la nit en un hotel de la població. El Consell Comarcal ho ha decidit perquè les carreteres estan impracticables i per garantir la seguretat dels petits. També ha demanat als pares que no els vagin a buscar perquè estan "en perfectes condicions". Els alumnes venien d'haver estat d'excursió a Barcelona i la nevada els ha enxampat quan tornaven a casa en l'autobús escolar. Han passat la tarda a l'edifici del Consell Comarcal on han berenat i han mirat dibuixos. Per ells l'experiència és "com unes colònies", ha explicat l'Alexandre, un dels mestres dels nens. El president del Consell Comarcal, Joan Manso, ha explicat que demà s'ha suspès el transport escolar a tota la comarca.

Com si fossin unes colònies. Els alumnes de 3è i 4t de primària de l'escola Doctor Robert de Camprodon han viscut com una veritable aventura haver de passar, de forma improvisada, una nit fora de casa per culpa de la neu.

Una cinquantena d'estudiants han anat aquest matí a Barcelona per a una excursió artística que tenia dues parades, una al MACBA i una altra al Liceu. No han pogut ni acabar-la perquè, quan han sabut que començava a nevar a Camprodon, han decidit interrompre la sortida per tornar cap a casa.

Tot i la precaució, no ha pogut arribar perquè la neu ha fet que la carretera entre Ripoll i Camprodon fos "impracticable". "Els nens han estat tota l'estona molt tranquils, els hi han donat berenar, els hi han posat dibuixos, han fet jocs", ha explicat el mestre d'art, l'Alexandre.

El president del consell comarcal del Ripollès, Joan Manso, ha detallat que durant la tarda han estat fent seguiment de la situació per veure si era possible fer un comboi guiat pels Mossos d'Esquadra per anar a Camprodon. "Hem decidit que el més segur era que passessin la nit aquí i demà al matí, quan millori l'estat de les carreteres, pujar amb l'autobús", ha exposat Manso.

Per això, han buscat un hotel on la mainada i els mestres passaran la nit. Poc abans de les vuit del vespre, han pujat a un autobús que es ha portat fins allà. Els mestres i el president comarcal demana als pares que estiguin tranquils perquè els nens estan en perfectes condicions.

El consell comarcal ha suspès el transport escolar a tota la comarca per demà dijous. Això no vol dir que totes les escoles estiguin tancades, depèn de les casuístiques de cada municipi i de si són molts els alumnes que s'han de desplaçar per anar a classe.