L’Ajuntament de Vilafant ha celebrat, aquesta setmana, el ple municipal de caràcter ordinari corresponent al mes de gener, tot i que a principis de mes ja va celebrar un ple extraordinari en què es van aprovar els pressupostos municipals pel 2017.

Tots el grups municipals han fet seva la moció del grup republicà per atorgar el nom de Miquel Pujol Canellas a un carrer o plaça del poble. Miquel Pujol, natural de Castelló d'Empúries, és considerat un dels millor medievalistes i paleògraf de la comarca. Mn. Pujol va ser rector de Vilafant durant més de 50 anys i ja fou nomenat fill adoptiu el 2001.

Segons la informació facilitada pel govern local, dos dels punts importants han estat l'aprovació per unanimitat de la normativa municipal d'homologació de materials i procediments d'execució de les instal·lacions d'aigua potable i clavegueram. Durant els darrers mesos els serveis tècnics de Fisersa han elaborat aquesta norma que regularà qualsevol nova instal·lació (hidrats, canonades, escomeses, etc...) o construcció i ajudarà a què els serveis tècnics coneguin en profunditat la xarxa local d'aigües. Els regidors de Vilafant ja coneixien els aspectes tècnics, atès que Fisersa ha mantingut diverses reunions prèvies amb el consistori.

En aquesta sessió s'ha aprovat, també per unanimitat, l'actualització de l'inventari de béns del consistori en el qual destaquen la incorporació d'una finca annexa al complexe arquitectònic de la Masia de Palol, que passa a ocupar fins a 12.180 m2 i amb un valor cadastral de més de 2 milions d'euros. El més destacat és la incorporació de la Rectoria i el seu hort mitjançant una operació de permuta amb el Bisbat de Girona, a canvi d'uns terrenys a la zona dels Camps d'en Fita i d'en Pineda. La Rectoria i l'Hort s'han taxat conjuntament com una única unitat en l'import de 360.840 euros.