L'Ajuntament de Peralada ha iniciat noves accions de millora a l'entorn de l'accessibilitat al municipi, la seguretat dels itineraris dels vianants i l'alliberament de trànsit en el nucli urbà. Una de les actuacions més immediates, tenint en compte aquests tres eixos, afecta, com explica l'alcalde, Pere Torrent, el carrer Sota Muralla, que, fins al carrer de la Font, canviarà completament la seva fesomia.

"Serà un carrer d'una sola direcció, amb voreres, i els cotxes ja no hi podran aparcar", ha dit l'alcalde. En aquest carrer, estacionen actualment una trentena de vehicles.

Aquest projecte va lligat a una altra actuació de caire prioritari, i és, com anota Pere Torrent, el condicionament d'uns horts que l'Ajuntament ha comprat a la zona coneguda com el Bullidor per convertir-los en pàrquing. "Són uns terrenys que estan catalogats urbanísticament per a equipaments, i la idea és que hi puguin aparcar més de cent cotxes", ha indicat l'alcalde.

Mesures correctores

Aquestes accions s'inclouen en el Pla local de seguretat viària, que l'alcalde acaba de firmar amb la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, i que recull mesures concretes, tant correctores com preventives, per definir com han de ser els accessos i els enllaços tant a Peralada com a Vilanova de la Muga.

El consistori té una altra idea per reduir el trànsit de vehicles al municipi i fomentar l'ús de mitjans de transport sostenibles. "Farem un carril bici que uneixi el nucli històric amb la urbanització del Peralada Golf ", ha anunciat Pere Torrent.

Pilona amb lector de matrícules

L'Ajuntament de Peralada s'ha proposat disminuir la presència de vehicles al nucli històric i, per assolir aquesta fita, en restringirà l'accés. La solució es troba, com ha avançat Pere Torrent, en la col·locació d'una pilona amb lector de matrícules, que només podran activar els veïns i les veïnes del municipi.

Hi haurà dues modalitats d'accés, una per als residents que han d'arribar als seus domicilis i una altra per a aquells peraladencs que entren el nucli històric per aparcar de forma momentània. "Tots els veïns del terme municipal podran disposar del distintiu per activar la pilona", ha manifestat l'alcalde, que també està convençut que totes les accions que es porten a terme en matèria de seguretat viària tenen com a objectiu que la taxa d'accidentalitat al municipi sigui zero.