El grup municipal d'ERC de Roses proposa una sèrie de mesures que hauran de ser consensuades amb professionals especialitzats en l’atenció de salut juvenil. La idea sorgeix a arrel d’analitzar la realitat i detectar que hi ha hagut problemàtiques relacionada amb els abussos sexuals durant aquestes dates vinculades amb el carnaval.

Segons ERC, "les institucions públiques tenen l’obligació d’abordar les diverses cares de violència masclista a través de la prevenció i l’elaboració de polítiques amb perspectiva de gènere. Els Ajuntaments, com a institució més propera a la vida quotidiana dels ciutadans tenen un paper fonamental a l’hora d’actuar contra les violències que s’encarnen en tots espais de socialització, també en els espais de la festa major de la ciutat".

Una de les propostes traslladades a l’equip de govern ha estat penjar cartells amb un telèfon de contacte per poder atendre les persones que haguessin patit agressions durant la festa major. També s’ha proposat instal·lar un estand d'informació i atenció a situacions d'assetjament sexista durant les festes de la vila. L’objectiu és oferir informació de caràcter preventiu sobre assetjament sexual i violència masclista a les joves i els joves que s'hi adrecin seguint l’exemple d’altres festivitats, com ara les festes de la Mercè de Barcelona.

"Hem traslladat la proposta a l’equip de govern, perquè estudiï la seva implantació per al Carnaval d’aquest any. No obstant la intenció de la secció local és que després de la festa d’aquest any, es treballi amb la resta de grups, l’elaboració d’un protocol més complet per abordar aquesta problemàtica".