El regidor i portaveu de Compromís d'Esquerres per Figueres (CExF), Òscar Vergés, ha demanat als socis del govern de Figueres, CiU i PSC, “que es posin d'acord en les partides a reduir si volen comptar amb el suport del nostre grup, perquè les nostres propostes de cohesió social són innegociables”.

En aquest sentit, Vergés ha recordat que existeix un pacte d'estabilitat anunciat, i signat aviat farà un any, com un gir a l'esquerra de les polítiques municipals, i que des de la formació ecosocialista encara no s'ha entrat en la negociació del pressupost per a aquest any 2017. No obstant la tensió dels darrers dies, habitual en moments de negociació del pressupost, el regidor de Compromís d'Esquerres veu fora de lloc la discussió dins del govern “tret de que ja contemplin aprovar aquests pressupostos sense comptar amb nosaltres”. Així ho assegura el portaveu de Compromís, que reclama més despesa social per revertir la situació de risc de pobresa i considera “estèril discutir si hi ha d'haver 300.000 euros més -com demana el grup socialista- quan nosaltres hem presentat propostes socials que requereixen més de mig milió d'euros. Crec que el govern hauria de posar l'energia a decidir quines despeses corrents són prioritàries i quines no, i buscar recursos per cobrir les necessitats fonamentals de Figueres”

Objectius pel 2017

Compromís d'Esquerres ha presentat avui les prioritats polítiques del grup municipal i del partit per a aquest any 2017. Amb l’objectiu d’impulsar i executar els acords del pacte d’estabilitat i els compromisos adquirits pel govern aquest any passat, Vergés té clar quins són els puntals per al grup municipal: “la cohesió social -amb la implantació de les mesures acordades i la dotació econòmica adequada al pressupost- i la participació ciutadana, que s’haurà de desplegar al llarg d’aquest anys si es vol aconseguir posar en funcionament els consells de barri i els pressupostos participatius”. Vergés assenyala que les propostes de Compromís per al pressupost de 2017 contemplen una inversió i unes despeses de 2,3 milions d’euros, dels quals 515.000 euros -corresponents a despesa en cohesió social- considera “innegociables” per mantenir l’acord d’estabilitat amb el govern.

El regidor de Compromís ha exposat les prioritats per al grup municipal, aquells aspectes clau per la ciutat a més de la cohesió social, com les infraestructures i la mobilitat, la dinamització econòmica, i el medi ambient i la sostenibilitat. “La primera activitat que farem en aquesta línia és reclamar l’adquisició de les Basses del Terrisser, i hem organitzat una sortida el dia 2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides. Al llarg d’aquests primers mesos “assentarem el calendari i les bases per desenvolupar els punts que vam incloure en l’acord d’estabilitat”, assegura Vergés. Així mateix, Compromís té previst per aquest any tot un seguit d’activitats divulgatives, de debat i de formació per donar més visibilitat a la feina del partit.