La Comissió de Foment del Senat ha aprovat, aquest dimarts, per unanimitat, la moció d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) on s´insta el Govern de l'Estat a reiniciar les obres de construcció de les dues rotondes a la carretera N-II al seu pels municipis de Pontós, Garrigàs i Borrassà, a l'Alt Empordà.

El senador gironí d´Esquerra Republicana, Jordi Martí, ha denunciat en la Comissió de Foment del Senat ´la mala gestió i abandó´ per part de l´Estat de l'N-II, una de les principals vies de comunicació de les comarques gironines. Per això, el grup parlamentari d´Esquerra Republicana a la cambra alta ha reclamat al govern espanyol reiniciar ´amb la màxima brevetat possible" les obres dels giratoris de les carreteres GIV-5125 i GI-6226 amb la carretera nacional´.

El Ministeri de Foment va iniciar les obres al 2015 però, immediatament, es van aturar. ´La paralització d´aquestes obres suposa posar en risc la seguretat dels conductors a més de la prolongació d´una problemàtica per la qual els veïns afectats ja s´han manifestat reiteradament demanant solucions´, ha argumentat Martí.

Precisament, la intersecció de l'N-II amb la carretera GIV-5125 per la qual s´accedeix al municipi de Pontós, i d´altra banda, la intersecció amb la carretera GIV-6226 per la qual s´accedeix als municipis de Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia, Borrassà i el nucli de Creixell són ´dos punts negres de la via perquè els conductors que s´han d´incorporar o sortir de la nacional no tenen sense carrils d´acceleració o desacceleració, o giratoris, que puguin minimitzar el risc de sinistralitat´, explica Martí.