L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, tanca l'any 2016 amb la notificació de la Fiscalia de Figueres que s'ha arxivat la denúncia que José Antonio Valdera, en nom de la Plataforma Cívica, va presentar contra ella i contra el tinent d'alcalde Carles Pàramo en relació amb el cas Royal Marine II.

Mindan i Pàramo han volgut donar una rellevància especial a la comunicació pública d'aquesta notícia convocant una roda de premsa, aquest 30 de desembre, per explicar els motius de la seva satisfacció. "Volem valorar la rapidesa amb què la Fiscalia ha actuat en aquest cas, també volem destacar que a la Fiscalia no li ha calgut tramitar cap diligència d'investigació per determinar que no s'havia produït delicte penal i, finalment, volem dir, com a conclusió, que tot el grup estem molt contents perquè s'ha demostrat que a l'Ajuntament de Roses les coses es fan bé", ha explicat l'alcaldessa.

José Antonio Valdera, portaveu fins fa pocs dies d'Unió Municipal de Catalunya de Roses (es dóna la circumstància que ha renunciat a representar aquest partit), havia sol·licitat, a part de responsabilitats penals per "prevaricació, malversació de diner públic i abús de poder", la dimissió de Montse Mindan i de Carles Pàramo.

Tant Mindan com Pàramo han afirmat, de forma contundent, que no s'afebliran en demanar la dimissió, ells mateixos, de Valdera, "per haver intentat desgastar persones, embrutant el nom de Roses, i utilitzant els jutjats per voler guanyar allò que no ha sigut capaç de guanyar a les urnes". Aquestes paraules són de Carles Pàramo, el qual admet que ha estat "molt dur" i que els ha tret la son saber que se'ls estava judicialitzant de forma injusta.