Una bicicleta blanca està penjada des d'aquest 30 de desembre en una tanca a la carretera del Far de Roses, en el punt on Ronny Hilaire Soenen va ser atropellat mortalment, el 9 d'octubre passat. La plataforma Mou-te en Bici ha organitzat un emotiu homenatge en record del ciclista belga de 61 anys, que va perdre la vida en ser envestit per un cotxe.

Paral·lelament, aquest col·lectiu s'ha personat com a acusació particular contra el conductor que va causar l'atropellament, i que va donar positiu en les proves de drogues i alcohol que li va practicar la Policia Local de Roses en el moment dels fets. És la primera vegada que una entitat que agrupa usuaris de bicicleta promou una acció judicial com aquesta. El president de Mou-te en Bici, Xavier Corominas, ha lamentat la tràgica mort del ciclista belga i ha decretat que l'acció a Roses ha de servir perquè no hi hagi cap més ciclista mort a les carreteres.

Corominas s'ha mostrat convençut que la mort de Soenen no va ser accidental, sinó la conseqüència d'una imprudència greu al volant, argument que ha corroborat l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

La bicicleta blanca s'ha col·locat en un lloc ben visible, al costat de la fotografia de la víctima de l'atropellament i d'un ram de flors, que prèviament havia dipositat l'entorn familiar de Soenen. Un amic de la família ha agraït el gest de Mou-te en Bici i la presència de desenes de persones que han volgut participar en l'homenatge.