L´Associació de comerciants de Roses (Roses Comerç) i la de Llançà s´han adherit al sistema de fidelització Empordà Card, un software que permet interactuar amb els usuaris i millorar la seva experiència de compra i que es valora com a una eina molt útil per dinamitzar comercialment i turísticament la comarca. Aquesta iniciativa s´ha dut a terme amb el suport de l'àrea de promoció econòmica de la Diputació de Girona que aquest 2016 va llançar una línia d'ajuts a les entitats del comerç professionalitzades de les comarques gironines.

Actualment, i després d´un any de treball, el sistema compta amb uns 40 establiments adherits de la ciutat de Figueres i més de 1500 usuaris ja disposen d´aquesta targeta. Amb l´entrada en el projecte de les entitats comercials de Roses i Llançà es treballarà amb un pla d´accions conjunt perquè a la comarca se superin els 200 establiments i es pugui arribar als 10.000 usuaris d´Empordà Card durant el 2017. La finalitat és que aquest sistema sigui una eina útil per a tots els establiments comercials de la comarca i no es descarta que en un futur s´hi adhereixin entitats d´altres municipis.

Empordà Card és un sistema de fidelització per poder treballar en el sector comercial en termes del que en les grans empreses es coneix com a Big Data. El programa, desenvolupat des de i per al sector del comerç de centres comercials urbans, permet captar les dades de clients i a partir d´aquí fer-ne uns tractaments i o filtratges per a comunicar-se amb els usuaris i aconseguir que aquests millorin la seva experiència de compra.

La recent adhesió en aquest sistema per part de l´Associació de Comerciants de Roses (Roses Comerç) i de l´Associació de comerciants de Llançà suposa un nou impuls en el projecte iniciat fa un any des de Figueres.

A través de la web www.empordacard.net tant els establiments com els usuaris podran està informats dels detalls. Juntament a aquesta eina per a la gestió empresarial i privada de foment a la fidelització, Empordà Card també anirà comptant amb serveis municipals de caràcter preferent amb l´ús d´aquesta targeta, ja que el projecte compta amb el suport de l´Ajuntament de Figueres. També està previst parlar amb els consistoris dels nous municipis adherits.

Empordà Card comptarà amb innovacions de forma continuada i durant el 2017 els usuaris ja podran fer totes les seves gestions a través de l´app mòbil.

El projecte s´anirà introduint en els diferents municipis a través de la formació i mitjançant diferents campanyes de captació d´oferta i demanda.