El Butterfly Park de Castelló d’Empúries ha anunciat la seva intenció de canviar la seva ubicació i una de les destinacions més factibles podria ser Roses, un municipi amb el qual s’han mantingut converses darrerament. El nou projecte està previst per a l’any 2018, ja que caldrà molt de moviment per fer el trasllat. Bob Genese, que va obrir el papallonari al costat de la Mugueta de Castelló fa uns vint anys, diu que s’ha vist perjudicat per les recents obres de la rotonda que ha fet la Diputació de Girona a la carretera vella d’Empuriabrava.

“Ens han deixat amb un pàrquing reduït a la meitat de la seva capacitat anterior”, denuncia Genese, el qual ha tramès un comunicat als clients i amics del parc per fer-los coneixedors del trasllat. “Cadascú tindrà una opinió sobre la polèmica rotonda i pot treure les seves pròpies conclusions. La nostra és que ens ha arribat el moment de marxar i buscar un altre lloc en un municipi proper que ens pugui proporcionar un futur, perquè no ens queda cap altra remei”, afirma el propietari del papallonari, el qual està intentant, des del 2015, poder comunicar-se amb l’administració referent al tema de la rotonda, sense haver rebut cap mena de resposta.

De fet, el promotor recorda que “aquests anys, a Castelló d'Empúries, hem lluitat, he tingut les nostres dificultats per ­obrir el parc, per poder ampliar, per créixer, per portar llum, etc”.

L’accés dels autocars

El Butterfly Park té programats més de cinquanta autocars per al proper any 2017, que són d’escoles, jubilats i discapacitats, entre d’altres. “Ha quedat tan complicat l’accés al pàrquing que no arribem a veure com un autocar podrà accedir-hi i no existeix cap alternativa d’aparcament a prop”, argumenta Genese.

Bob Genese no amaga el disgust després de prendre aquesta decisió: “Després de tot l'esforç d'aquests vint anys per poder arribar fins aquí, és una pena haver d'anar-se'n per un futur inviable en la nova situació que es troba el parc”, confessa.