La notícia no per esperada deixa de ser molt benvinguda. Els sindicats CO.BAS i CC.OO representats a l'empresa EcoServeis han acceptat aquesta nit la proposta de l'Ajuntament de Figueres i s'ha desconvocat la vaga en el servei de recollida de residus, neteja viària, enllumenat i jardineria que es mantenia des de dimarts a la nit. L'acord, segons ha informat el govern municipal passada la mitja nit, s'ha produit després d'una reunió encapçalada per l'alcaldessa de las ciutat, Marta Felip, i que s'ha allargat durant més de vuit hores.

Felip ha manifestat la seva satisfacció per l'acord, que permet posar fi a la vaga. "Des d'un primer moment havíem manifestat que la postura dels sindicats era molt injusta i que creava un enorme perjudici a la ciutat, per al qual cosa teníem clar que no ens aixecaríem de la taula de negociació fins que poguéssim tancar l'acord", ha declarat l'alcaldessa. Felip ha traslladat el seu agraïment als ciutadans per la seva col·laboració durant la vaga i ha lamentat les molèsties ocasionades aquests dies per la protesta. "La intransigència d'uns pocs perjudicava a molts", ha afegit l'alcaldessa.

La proposta defensada des d'un principi per l'Ajuntament de Figueres i acceptada avui pels sindicats inclou el compromís detallat que no s'extingirà cap contracte dels treballadors subrogats d'Ecoserveis a Fisersa i que es garanteix les condicions individuals d'aquests treballadors d'EcoServeis sense posar en risc les condicions de l'actual plantilla de Fisersa.

Una vegada desconvocada la vaga, l'Ajuntament de Figueres posarà en marxa un dispositiu especial de neteja per reduir l'acumulació de deixalles als carrers amb la major celeritat possible.

La ciutat es troba en una situació lamentable, amb milers de tones de brossa acumulada pels carrers de la ciutat, sobretot al voltant dels punts de recollida de residus. Els efectes de la vaga també s'han fet notar a la via pública amb la presència de les restes vegetals de la tardor que ningú ha recollit durant cinc dies. La quantitat de deixalles augmentarà aquest diumenge, dia de Nadal, amb els paquets, cartrons i embolcalls dels regals d'una diada assenyalada com aquesta.