24 de desembre de 2016
24.12.2016
40 Años
40 Años
Llançà

PDECAT i PSC anuncien per dimarts una moció de censura contra l'alcalde de Llançà

Guillem Cusí (ERC) va substituir Pere Vila gràcies al suport d'Alternativa per Llançà i els socialistes, que ara rectifiquen

24.12.2016 | 21:09
L´alcalde de Llançà, Guillem Cusí.

El PSC i el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) han anunciat que el pròxim dimarts 27 de desembre presentaran una moció de censura contra l'actual alcalde de la localitat, el republicà Guillem Cusí. Cusí va accedir a l'alcaldia gràcies a un pacte amb Alternativa per Llançà (APL) i els socialistes, que ara li han retirat la confiança. De fet, l'encara batlle va presentar una moció de confiança el passat 15 de desembre que va perdre després dels vots contraris dels regidors de l'antiga Convergència i l'abstenció del PSC.

Francesc Guisset i Silvia Barris, els dos regidors socialistes que fins ara donaven suport a Guillem Cusí a l'alcaldia de Llançà han anunciat que dimarts presentaran, juntament amb els cinc edils del Partit Demòcrata Europeu Català, una moció de censura per fer fora el fins ara alcalde de la localitat alt-empordanesa. Cusí va accedir a l'alcaldia després de 12 anys de govern de l'actual president de la Diputació de Girona, Pere Vila qui, d'aquesta manera, recuperaria l'alcaldia de Llançà si acaba prosperant la moció, No es pot descartar, però, que un altre regidor opti al càrrec.

Guillem Cusí (ERC) va perdre la qüestió de confiança celebrada el passat 15 de desembre en un ple extraordinari, després de l'abstenció dels dos regidors socialistes. Una qüestió de confiança que es preveia perduda, després que el republicà expulsés els dos edils del PSC de l'equip de govern per no haver-li donat suport als pressupostos del 2017, que finalment no es van poder aprovar.

ERC, amb només dos regidors perquè una regidora està de baixa per motius de salut, va obtenir el suport del ja únic soci de govern que li queda, el regidor d'Alternativa per Llançà (APL). Durant la sessió, el cap de llista del PDECAT i anterior alcalde del municipi, Pere Vila, ja va expressar de manera clara la seva voluntat de formar govern.

El socialista Francesc Guisset, fins fa pocs dies regidor d'Hisenda, va acusar a l'alcalde d'actuar amb "cinisme" per demanar-los el vot de confiança tot recordant que ell i la regidora Sílvia Barris van ser expulsats de forma fulminant dimarts passat per no haver donat suport al pressupost del 2017 sense previ avís i sense haver esmerçat prou esforços en buscar una entesa.

A partir de la qüestió de confiança es va obrir un període de 30 dies per tirar endavant una moció de censura, que es farà efectiva el proper dimarts 27 de desembre, dotze dies després de la pèrdua de confiança de Cusí i on es presentarà una nova proposta d'alcalde.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema