20 de desembre de 2016
20.12.2016
40 Aņos
40 Aņos
Figueres

La Fundaciķ Salut Empordā es farā cārrec de construir el nou geriātric públic de Figueres

El projecte encarregat per l'Ajuntament té un pressupost de 5 MEUR amb una aportaciķ d'1,5 milions de l'Obra Social 'la Caixa'

20.12.2016 | 09:04
Imatge virtual de la residčncia geriātrica.

Les dades demogràfiques de Figueres i de l´Alt Empordà no enganyen. La població està envellint i cada vegada hi ha més gent que s´acosta amb naturalitat als cent anys de vida. La capital empordanesa fa temps que té a punt un solar urbanitzable de propietat municipal destinat a acollir un centre geriàtric públic. La finca està situada al sector Fages de Climent.

Després de mesos de treball, aquest dilluns a la tarda la presidenta de la Fundació Salut Empordà, l´alcaldessa Marta Felip, i el gerent de l´entitat, Martí Masferrer, van posar damunt la taula del seu Patronat la possibilitat que sigui la FSE qui construeixi i gestioni l´equipament.

Es tracta d´un edifici que funcionarà com a residència geriàtrica, centre de dia i tindrà, també, habitatges tutelats. El seu cost ronda els 5 milions d´euros, la meitat dels quals els afrontarà la FSE. ´La Caixa´, a través de la seva Obra Social, dins del pla de suport a la Generalitat, n´aportarà 1,5 més i l´Ajuntament haurà d´aportar el milió restant.

"És un pla ambiciós però realista, que toca de peus a terra i que serveix per cobrir part d´una necessitat urgent i creixent que té la ciutat. La FSE té l´experiència i la capacitat reconeguda per fer-ho", diu Felip. "Hem preparat un projecte integral que compleix perfectament amb els paràmetres del concepte d´atenció a les persones", afegeix Masferrer. La residència tindrà diversos serveis –vegeu informació adjunta­ amb 96 places residencials, 30 places de Centre de Dia i 10 habitatges tutelats repartits en dos blocs que facilitaran la convivència i la relació entre els seus ocupants, les visites i les famílies.

"Si tot va com ha d´anar –­diu Felip–, la previsió és que entre gener i febrer hi hagi l´acord municipal, el març es pugui licitar l´obra i aquesta pugui estar acabada el setembre del 2018".

Seixanta llocs de treball

El geriàtric necessitarà 43 professionals d´atenció directa, 7 d´atenció indirecta i 10 de serveis generals, amb el suport del personal de la FSE.

Trobareu més informació a l'edició de paper del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaįos recomanats: Premis cinema