19 de desembre de 2016
19.12.2016
40 Años
40 Años
Albanyà

El santuari del Mont busca recursos per a una nova fase de restauració

Els teulats de l'església i de l'hostatgeria presenten molt mal estat i l'obra puja a 74.000 euros

19.12.2016 | 17:48
L´hostatgeria del Mont

El Patronat de la Mare de Déu del Mont s´ha proposat dur a terme, l´any vinent, una nova fase de les obres de consolidació del Santuari, concretament la restauració dels teulats, sobretot perquè els de l´església i de l´hostatgeria, que donen a tramuntana, presenten un molt mal estat. "Tots som conscients que estem davant d´un edifici centenari dins d´un marc magnífic i que, ja sigui per l´alçada o bé perquè està obert als quatre vents, té un alt cost de conservació", afirma el president del Patronat, Josep Serra, que ha adreçat una carta als amics i feligresos, signada juntament amb el capellà custodi del Santuari, Jordi Font. En aquesta carta, reclamen ajuda per al nou projecte de restauració.

Segons la valoració que han fet els arquitectes i els constructors, el pla d´actuació sobre la restauració dels teulats requereix una inversió que puja 74.169 euros. Per afrontar aquesta despesa econòmica, el Patronat compta, des d´ara, amb 10.000 euros recollits de les col·lectes d´aquest any, més 15.000 euros del fons del Patronat i 6.000 més que han demanat al Bisbat de Girona.

"Ara no disposem d´aquesta quantitat per fer tota l´obra i, per això, ens proposem fer-la en dues fases", assegura Serra. La primera fase consistiria en els dos teulats –el de l´església i el de l´hostatgeria– que miren cap al nord i que són els que necessiten una actuació més urgent i que començaria durant la primavera vinent.

Els darrers anys, el Patronat del Santuari de la Mare de Déu del Mont ha realitzat un important esforç per adequar l´hostatgeria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema