19 de desembre de 2016
19.12.2016
40 Años
40 Años
Figueres

Ajuntament i sindicats, sense acord per evitar la vaga de neteja a Figueres

El consistori es mostra disposat a "continuar negociant" per evitar que comenci aquest dimarts

19.12.2016 | 20:44

La vaga d'Ecoserveis es manté per demà dimarts, després que la reunió a la mesa de mediació de Treball entre l'Ajuntament de Figueres i els sindicats tampoc hagi donat els seus fruits, aquest dilluns. L´Ajuntament assegura que "ha fet en tot moment grans esforços i es manté obert a continuar negociant per aturar la vaga convocada en el servei de neteja, enllumenat i jardineria convocada a partir de demà dimarts a les 21:30h".

A la Mediació que s´ha dut a terme durant tot el dia d´avui a la Inspecció de Treball entre representants de les empreses Fisersa, i Ecoserveis, responsables municipals i els sindicats CO.BAS i CC.OO no s´ha aconseguit desbloquejar la situació.

En la proposta que han presentat Fisersa i Ecoserveis es reitera la voluntat de continuar negociant fins l´últim moment per tal d´evidenciar els avantatges que contempla la darrera proposta de l´Ajuntament i esvair qualsevol dubte.

El darrer plantejament de l´Ajuntament, que s´ha anat modificant en base a les converses mantingudes amb els sindicats, garanteix un gran respecte de les condicions laborals i salarials dels treballadors i que no hi haurà acomiadaments.

Concretament la proposta inclou, entre altres punts, el compromís detallat de no aplicar mesures laborals que comportin l´extinció dels contractes dels treballadors subrogats a l´empara de causes objectives de tipus productiu i/o econòmiques i/o organitzatives. També contempla que en el moment de la subrogació tindran preferència a l´hora de cobrir noves necessitats de llocs de treball en els serveis de jardineria i enllumenat públic de Fisersa aquells treballadors que no van ser objecte de subrogació i que haguessin format part de la borsa de treball d´Ecoserveis, mitjançant contracte temporal en aquets serveis. A més, es garanteixen les condicions individuals més beneficioses dels treballadors d´Ecoserveis sense posar en perill les condicions de la plantilla de Fisersa.

En la primera mediació que es va celebrar l´1 de desembre es va avançar en les negociacions i es acordar ajornar la vaga uns dies ( inicialment estava prevista per al 12 de desembre).

A l´assemblea celebrada a principis d´aquest mes pels treballadors de Fisersa es va arribar a un acord en el conveni col·lectiu, fet que, segons l´Ajuntament, " ha de servir d´exemple de diàleg per arribar un acord satisfactori en la negociació d´Ecoserveis".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema