16 de desembre de 2016
16.12.2016
40 Años
40 Años
Figueres

Treball convoca una nova reunió dilluns per evitar la vaga de neteja a Figueres

Les negociacions entre l'Ajuntament i els sindicats continuen sense un acord definitiu

16.12.2016 | 10:26

La mediació que s´ha dut a terme aquest dijous a la tarda a la Inspecció de Treball entre representants de les empreses Fisersa, i Ecoserveis, responsables municipals de l'Ajuntament de Figueres i els sindicats CO.BAS i CC.OO ha acabat amb la decisió de fixar una nova reunió dilluns a les 11 del matí per intentar arribar a un acord que eviti la vaga en el servei de neteja, enllumenant i jardineria convocada a partir del dia 20 de desembre.

A la trobada s´ha acordat demanar als sindicats que elaborin un document on facin constar, en concret, quines són les seves aportacions respecte a la proposta presentada per l´Ajuntament, segons ha explicat el consistori.

L´Ajuntament de Figueres manté l´esperança que es pugui arribar a un entesa i la vaga no tiri endavant.

En la primera mediació que es va celebrar l´1 de desembre es va avançar en les negociacions i es acordar ajornar la vaga uns dies ( inicialment estava prevista per al 12 de desembre).

En tot moment l´Ajuntament de Figueres ha mostrat voluntat de negociar i continua fent grans esforços per acostar posicions. A la darrera reunió celebrada dimarts s´estava a l´expectativa de debatre la darrera proposta presentada, però els sindicats van presentar un plantejament que suposa continuar negociant per acostar posicions.

La darrera proposta de l´Ajuntament garanteix un gran respecte de les condicions laborals i salarials dels treballadors. Es tracta, segons l´Ajuntament de "posar-ho tot per escrit per tal de garantir millor tots els compromisos de cares al futur" , tal i com han demanat els sindicats.

A l´assemblea celebrada a principis d´aquest mes pels treballadors de Fisersa es va arribar a un acord en el conveni col·lectiu, fet que, segons l´Ajuntament, " ha de servir d´exemple de diàleg per arribar un acord satisfactori en la negociació d´Ecoserveis".

La darrera proposta de l´Ajuntament, que s´ha anat modificant en base a les converses mantingudes amb els sindicats, inclou, entre altres punts, el compromís detallat de no aplicar mesures laborals que comportin l´extinció dels contractes dels treballadors subrogats a l´empara de causes objectives de tipus productiu i/o econòmiques i/o organitzatives. També contempla que en el moment de la subrogació tindran preferència a l´hora de cobrir noves necessitats de llocs de treball en els serveis de jardineria i enllumenat públic de Fisersa aquells treballadors que no van ser objecte de subrogació i que haguessin format part de la borsa de treball d´Ecoserveis, mitjançant contracte temporal en aquets serveis. A més, es garanteixen les condicions individuals més beneficioses dels treballadors d´Ecoserveis sense posar en perill les condicions de la plantilla de Fisersa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema