L´alcalde de Llançà, Guillem Cusí, ha explicat aquest dimarts al matí en roda de premsa els motius pels quals ha convocat una qüestió de confiança vinculada als pressupost 2017 per aquest dijous 15 de desembre. Cusí ha argumentat la convocatòria després que ahir el grup socialista, i fins avui soci de govern, no va donar suport als pressupostos i, d´aquesta manera, va afavorir que no s´aprovessin.

Cusí ha informat que matí "s'ha fet efectiva la destitució dels dos regidors socialistes del govern municipal, Francesc Guisset i Sílvia Barris. Cap d'ells es mantindrà en les seves responsabilitats de govern durant el mandat mentre ERC continuï a l'alcaldia".

Durant la compareixença, l´alcalde de Llançà ha explicat que "hem constatat de forma taxativa i terminant que hi ha una majoria política a Llançà resultant del fruit d?un procés de contactes i negociacions dirigits a reocupar el govern per part del portaveu de CiU, Pere Vila. Som desconeixedors dels incentius, oferiments i repartiments que s'han derivat d'aquesta dimensió però, en qualsevol cas, no podem mantenir-nos aliens davant d'aquesta premeditada evolució cap al bloqueig". En aquesta línia Cusí ha afirmat "nosaltres actuem amb responsabilitat, amb l'objectiu d'oferir llum, i interrompre la nocturnitat amb que s'ha estat perpetrant un pacte per substituir l'actual govern".

"L'abstenció del grup socialista no respon a altra cosa que a la utilització d'un pretext inconsistent per desvincular-se definitivament del pacte de govern signat per a l'actual legislatura, del qual ell mai n'hauria estat partícip si no fos per la voluntat expressada per les seves bases en l'àmbit de les negociacions post-electorals", ha argumentat Cusí que també ha afegit que "Vila ha adoptat un protagonisme voluntari des de l'inici de la legislatura fins l'actualitat. Ell i el seu grup (CiU) han practicat una oposició essencialment orientada a la desqualificació i a la projecció d'argumentaris desfonamentats, amb una única finalitat difamatòria contra els membres de l'equip de govern i, especialment, contra el seu alcalde".

Compromís amb Llançà

Arribats a aquesta situació, l´alcalde de Llançà s´ha reafirmat en la voluntat de continuar treballant pels llançanencs. "Mantindrem frontalment la nostra posició davant l'intent de qualsevol polític de suscitar enganys i desprestigis sobre nosaltres per maniobrar i no haver de justificar-se amb sinceritat cap als seus votants. Això no succeirà, i menys a costa nostra", ha manifestat.

Cusí s´ha mostrat convençut que "hi ha un "Llançà per fer" (tal i com dèiem amb el nostre eslògan de campanya) i que aquest és possible, si sabem gestionar el dia a dia dels nostres veïns i veïnes, però també aixecant el cap per encarar el futur i projectar-hi allò que volem ser com a poble. En aquesta immensa tasca, no hi ha espai per a l'ambició personal ni per la unilateralitat. Per fer-se digne d'una responsabilitat pública no n'hi ha prou amb cuidar-se de la bona imatge, a vegades cal sacrificar-la en pro de l'eficàcia i la honestedat".

L'alcalde republicà ha finalitzat la compareixença explicant que "seguim al peu del canó fent el que més ens agrada; actuant pel poble i incentivant el debat local. Ens mantindrem amatents i accessibles per a tothom i treballarem dia a dia amb la intenció de ser millors per millorar Llançà, el nostre poble, pel que sentim infinita passió i que estimem profundament".