Josep Suñé i Sabadí ha estat guardonat amb el «XI Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional», en reconeixement de la seva vàlua i llarga trajectòria professional en l'àmbit del turisme, al capdavant del càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador.

Aquest dijous, 15 de desembre, a la nit, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lliurat els Premis G! de Turisme de les comarques gironines, que atorga el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El sector turístic posa en valor que Josep Suñé i Sabadí hagi mantingut el lideratge del sector dels càmpings a Europa, fomentant aquesta activitat turística i portant el nom de la Costa Brava arreu. És per tot això que el propietari de Las Dunas està considerat un precursor de la promoció dels càmpings a escala europea i la tasca que ha dut a terme ha contribuït a posicionar el sector internacionalment.

Per la seva feina, Josep Suñé i Sabadí ha estat distingit amb un gran nombre de premis i guardons, com el primer Premi Jaume Genover i Roig, que li va concedir l'Associació de Càmpings de Girona fa dos anys, o, només fa uns mesos, el "DCC Europa-Preis de Platí", una distinció de màxim prestigi atorgada pel DCC (Deutscher Camping Club), el principal club de caravanistes alemany.

El lliurament dels Premis G! s'ha celebrat al Palau de Congressos de Girona, i hi han assistit també el president de la Diputació de Girona i president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús. L'acte ha coincidit amb la commemoració del 40è aniversari de la creació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona fundat el 28 de desembre de 1976.

Carles Puigdemont ha volgut mostrar el seu "suport explícit" al sector del turisme "davant una certa incomprensió d'alguns sectors que no acaben d'entendre, de vegades per prejudicis ideològics, de la importància econòmica i social que té aquest sector, la importància territorial i de gestió de l'entorn".

A banda del «XI Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional» a Josep Suñé i Sabadí, aquests són la resta de premis G! que s'han lliurat en la festa del turisme gironí:

«XI Premi G! Xiquet Sabater i el projecte empresarial» a l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP), per l'organització de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, que enguany commemora el seu 50è aniversari, i per haver contribuït a la projecció de la marca Costa Brava arreu del món, associant-la a valors com la cultura i la identitat.

«V Premi G! Especial Jordi Comas i Matamala» a Denis O'Brien, en reconeixement de la seva tasca professional i la seva cerca constant de l'excel·lència en l'àmbit del golf i l'allotjament, promovent valors com el servei, la cultura de l'esforç i la dedicació al sector turístic, així com l'estimació envers la Costa Brava, per tal de posicionar la marca arreu del món.

«II Premi G! Especial Juli Soler i Lobo» a l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, en reconeixement de la seva trajectòria docent en l'àmbit de la formació de professionals de la restauració i l'hostaleria, els darrers 50 anys, i perquè promou valors com són ara la vocació de servei, la cultura de l'esforç, la dedicació i la innovació en la gastronomia del nostre territori.

«XI Premi G! de Comunicació de les Comarques Gironines, en la categoria de mitjans escrits», dotat amb 5.000 euros, al periodista català Salvador Garcia-Arbós i al fotògraf Roberto Ivan Cano pel reportatge Girona, y los sentidos despertaron, publicat a la revista Club +Renfe, tant en reconeixement de la qualitat del text i els continguts gràfics com per la seva contribució a la projecció de Girona i la Costa Brava.

«XI Premi G! de Comunicació de les Comarques Gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals», dotat amb 5.000 euros, a Viktoriia Garmashova per la sèrie de quatre capítols del programa de televisió rus «Turisme i Viatges», emès per Samara TV, que contribueix a difondre i projectar els valors natura, enogastronòmics i culturals de la Costa Brava.

«V Premi G! de Comunicació de les Comarques Gironines, en la categoria de mitjans digitals», dotat amb 3.000 euros, a la bloguera portuguesa Sofia Vasconcelos, pel treball digital «One Week in Costa Brava- A Guide for families», publicat al blog From Madeira to Mars, en reconeixement de la qualitat dels continguts, la temàtica i l'audiència assolida i per haver contribuït a la projecció de la destinació.

Enguany, els premis de comunicació incorporen una nova categoria per tal de reconèixer i ampliar noves plataformes de difusió: «I Premi G! de Comunicació de les Comarques Gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals digitals», dotat amb 3.000 euros, al periodista i bloguer Paco Nadal pel vídeo «Un vuelo muy especial sobre la Costa Brava», publicat al canal Paco Nadal, supongo, de YouTube, en reconeixement a la qualitat del vídeo, l'audiència obtinguda i la difusió dels atractius naturals, culturals i paisatgístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

«VII Premi G! de Recerca Yvette Barbaza» al millor treball de recerca, dotat amb 6.000 euros, a la proposta de projecte titulat «Girona Terra Memorial», de David González i Ferran Riera; una investigació que proposa identificar, valorar i posicionar el patrimoni memorial de la demarcació amb l'objectiu de potenciar el turisme cultural de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.