16 de desembre de 2016
16.12.2016
La Tallada d'Empordà

Els Agents Rurals capturen a La Tallada un gos ensalvatgit de raça perillosa

L'animal s'havia menjat catorze gallines i el van capturar, a petició dels veïns, amb l'ajuda d'una trampa

16.12.2016 | 08:01
El gos recollit a La Tallada.

Els Agents Rurals han capturat un gos ensalvatgit i de raça potencialment perillosa que va intentar atacar una persona al nucli de Canet de la Tallada, a la Tallada d'Empordà (Baix Empordà). L'animal, un dogo argentí, rondava per la zona abandonat i sense amo. A més, estava ferit perquè un vehicle l'havia atropellat i passava molta gana. De fet, havia arribat a matar catorze gallines per menjar-se-les. La setmana passada, quan una persona se li va apropar, el gos li va ensenyar les dents i va fer el gest d'atac, tot i que no el va arribar a ferir. El municipi va demanar ajuda als Agents Rurals, que diumenge el van poder capturar viu amb l'ajuda d'una trampa i el van traslladar a la protectora d'animals Rodamón.

Els Agents Rurals van situar una trampa amb menjar a dins per capturar el gos. Comptaven que, com que estava molt prim i passava gana, entraria dins la trampa. Així va ser. Un cop atrapat, el van traslladar a una protectora d'animals de la comarca.

Fonts del Departament d'Agricultura han informat que l'animal, un dogo argentí, pertany a una de les races considerades potencialment perilloses. Feia temps que el gos estava abandonat, sense amo i rondava per la zona. L'animal no estava en bones condicions físiques per la manca de menjar i estava famèlic. Els Agents Rurals han pogut constatar que va arribar a matar catorze gallines per menjar-se-les.

Alguns veïns també s'havien queixat perquè està ensalvatgit i era agressiu amb qui se li apropava. La setmana passada, el gos va arribar a fer el gest d'atacar una persona que se li va acostar. Per això, l'ajuntament es va posar en contacte amb els Agents Rurals per demanar-los ajuda perquè, tot i que és competència municipal, els ajuntaments petits no tenen recursos per dur a terme aquestes actuacions.

Tot i el mal estat general de l'animal, els Agents Rurals han apostat per atrapar-lo viu amb la trampa i traslladar-lo a la protectora Rodamón per intentar que es pugui recuperar. El gos també estava ferit com a conseqüència d'un atropellament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema