L'Ajuntament de Figueres ha instal·lat bandes reductores de velocitat a diversos punts a l'entorn del Parc de les Aigües i el sector oest de la ciutat per tal millorar la seguretat dels vianants. En concret, s'han col·locat tres ressalts al carrer Doctor Ochoa, dos al carrer Mossèn Franco, dos al carrer Marià Fortuny, dos a l'avinguda Costa Brava, dos al carrer Carrer Verdera, i un ressalt al carrer Dr Fleming, i un a l'entorn de la llar d'infants Els Pins. La col·locació dels ressalts respon a diverses peticions veïnals, que prèviament han passat per un procés de control i estudi tècnic per part de la Guàrdia Urbana, i de debat a la Taula de Mobilitat de l'Ajuntament.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip afirma que es tracta de mesures "per reduir la velocitat dels cotxes i protegir així els vianants i els infants (en el cas del ressalt instal·lat a l'entorn de la llar d'infants Els Pins) i garantir-los la seguretat en punts propers a passos peatonals".

El regidor de Mobilitat, Francesc Cruanyes, assegura que "són moltes les demandes de bandes de reductores que ens arriben, i totes les atenem. Tot i això, per decidir en quins punts se situen, primer, la Guàrdia Urbana realitza controls de velocitat i s'elaboren els corresponents estudis tècnics i, després, a la Taula de Mobilitat, valorem els informes i determinem quins són els trams que requereixen la instal·lació de les bandes reductores de velocitat."