Comença l'època de fred i els talls de llum ja han tornar a la zona oest de Figueres. Durant aquest cap de setmana els veïns del barri del Culubret han patit dos talls importants de llum que han durant unes quatre hores i que s'atribueixen a sobrecàrregues a la línia que abasteix la zona. De fet, el passat 2 de desembre es va fer un operatiu on es van inspeccionar quaranta habitatges i se'n van desconnectar vint-i-cinc, que estaven connectats il·legalment. Des de l'Ajuntament, el regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que es posarà a disposició dels veïns un telèfon directe amb la Guàrdia Urbana per agilitar les incidències i que s'hi actuarà amb contundència.

Endesa va rebre dissabte el primer avís a les tres de la tarda. L'avaria afectava la línia de baixa tensió del Culubret de Figueres. Els veïns es van quedar sense llum i electricitat des d'aleshores i fins a quarts de set de la tarda. La mateixa situació es va repetir diumenge. En aquest cas, el tall es va produir entre les set i quarts de deu del matí. En total, la companyia va rebre 22 avisos però no saben a quants clients va afectar realment perquè en tractar-se d'una línia de baixa tensió no reben alertes automàtiques.

La Guàrdia Urbana també va rebre nombroses trucades i la nit de diumenge alguns veïns, fins i tot, reclamaven a Casellas via xarxes socials més contundència per acabar amb aquesta situació que es repeteix cada any i que s'atribueix a les sobrecàrrega de la línia per cultius de marihuana i connexions il·legals. S'ha de tenir en compte que al barri, a més, molts dels habitatges són antics i hi viu gent gran que ha de connectar estufes a l'electricitat per escalfar-se. Des d'Endesa creuen que els talls d'aquest cap de setmana es poden deure al fet que la vintena de cases que es van desconnectar hagin tornat a punxar la llum. Per això i en coordinació amb l'Ajuntament, estan previstos nous operatius en les properes setmanes.

«Contundència»

Casellas, a més, diu que facilitaran als veïns un telèfon directe i un correu electrònic per tal que es puguin comunicar amb la Guàrdia Urban quan es produeixin aquestes situacions i així evitar que cada veí hagi de contactar amb incidències. «L'objectiu és agilitzar el procés i que sigui atès de manera especial perquè no es tracta d'incidències puntuals i habituals», assegura el regidor. «Hi ha col·laboració absoluta amb Endesa i se seguirà el mateix esquema que l'any passat amb contundència contra el frau», insisteix.