Aquest diumenge se celebrarà a Bàscara la consulta popular no referendària perquè els veïns puguin expressar lliurement la seva opinió sobre la possible venda de l´edifici de l´ajuntament. Al llarg de la jornada, de deu del matí a vuit del vespre, hi haurà la possibilitat de participar dipositant el vot de sí o no a l´urna que hi haurà a l´Ajuntament -podran votar els veïns empadronats al municipi a partir dels setze anys.

Tal com ja va avançar l´alcalde, Narcís Saurina (ERC), a aquest Setmanari, l´equip de govern no ha volgut prendre part en la campanya ni pel sí ni pel no. "A nosaltres, ens agradaria que hi hagués una participació molt alta", confessa Saurina. "El no l´acceptarem com a vinculant, però el sí seria condicional", afegeix el batlle, afegint que "si no hi hagués cap altre remei", farien aquest pas de vendre la Casa de la Vila, però, primer, volen explorar les altres vies, com ara obtenir nous ingressos.

L´Ajuntament de Bàscara ha posat en marxa un pla de sanejament, que espera tenir acabat abans de final d´any. Precisament, l´alcalde ha convocat els veïns en tres reunions informatives -dimecres a Orriols, dijous a Calabuig i divendres a Bàscara- per posar-los al dia sobre el pla d´ajust.