09 de desembre de 2016
09.12.2016
40 Años
40 Años
Serveis

Endesa telecomanda dues línies elèctriques per millorar el servei a 13 poblacions

Ha instal·lat un sistema que permet maniobrar les infraestructures de manera remota i garanti una reposició més àgil del subministrament en cas de necessitat

09.12.2016 | 12:17
La instal·lació d´Endesa

Endesa ha telecomandat dues línies elèctriques de mitjana tensió a les comarques gironines amb l'objectiu de reforçar el servei a clients de 13 poblacions del Gironès, el Pla de l'Estany, l'Alt i el Baix Empordà. La millora ha consistit en la instal·lació d'un sistema de telecontrol que permet maniobrar les infraestructures a distància i garanteix, per tant, una restitució més ràpida del subministrament elèctric en cas de produir-se una incidència.

Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 36.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, millora la gestió eficient de la xarxa. En concret, en una de les línies s'han aprofitat les cabines compactes ja existents per motoritzar-les i instal·lar-hi el sistema de telecomandament, uns dispositius que permeten el control, la localització i l'aïllament d'incidències, reduint la seva durada. D'altra banda, a l'altra línia s'ha substituït un interruptor aeri de tipus convencional per un altre de compacte, també aeri, que compta amb un gas de característiques especialment aïllants, fet que el fa més segur per a les persones que han de manipular-lo i també més robust de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

D'aquesta manera, a través de maniobres a distància des del Centre de Control de la Companyia, ubicat a Barcelona, s'evita la necessitat de desplaçar equips d'intervenció sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. Conseqüentment, s'actua amb més celeritat i es garanteix així la continuïtat del servei elèctric, ja que aquests dispositius faciliten informació detallada sobre el funcionament de la línies, fet que permet una actuació més eficient per part dels tècnics a l'hora d'acotar trams que s'han de revisar o zones on cal fer-hi millores de manteniment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema